Afrin’de 46 şehit verdik

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Afrin’de 46 şehit verdik
20 Mar 2018 / Sal 18:11
/ 3.543 Kez Okundu
| |

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 46 askerimiz şehit düştü. Şehitlerimizden birisi de İnegöllü Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda, 60 gün geçti. Harekâtta şehit düşen askerlerimiz, yüreklerimizi dağladı.

Terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik başlatılan operasyonda şehit sayısı 46'e yükseldi ve bu güne kadar 225 asker de yaralandı.

Afrin Harekâtı’nda en fazla şehidi 22. günde verdik. 10 Şubat günü Atak Helikopteri'nin düşmesiyle 2, çatışmalarda da 9 askerimiz şehit düştü. 1 Mart günü ise Kel Tepe'de 8 askerimiz şehit düştü.

Afrin'de son şehit düşen isim ise aynı zaman Afrin şehitlerinin en rütbelisi oldu. 15 Mart'ta girdiği çatışmada yaralanan Binbaşı Mithat Dunca, Hatay'daki hastanede kurtarılamadı... Böylece 19 Mart itibariyle 46 askerimiz şehit düşmüş oldu. Açıklanan son rakamlara göre de harekâtın başlangıcından beri 3 bin 603 teröristin öldürüldü ve şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda, tankın isabet alması sonucu Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül, 3 Mart’ta şehit oldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.