AGD’de mahalle başkanları toplantısı gerçekleşti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AGD’de mahalle başkanları toplantısı gerçekleşti
29 Mar 2018 / Per 16:26
/ 1.194 Kez Okundu
| |

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi teşkilat komisyonu mahalle başkanları toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklama yapan Tuna; AGD İnegöl teşkilat komisyonu olarak okullarda öğrenci kardeşlerimizle yaptığımız eğitim çalışmalarımıza mahallelerimizde de başlatma kararı aldık. Bundan dolayı İnegöl merkezimizde 20 mahalle başkanımızı tespit ettik. Şimdi mahalle başkanlarımıza asrısaadet kitabı hediye edip bu kitaptaki dersleri ailelerine ve mahallelerinde ki genç kardeşlerimizle birlikte yapmalarını sağlayacağız.


İnternet ve dizilere bağlandığımız bu günlerde genç kardeşlerimizi ve ailelerimizi manevi değerlerimiz açısından korumak için bu çalışmayı başlattık. Asrısaadet kitabı ile Tefsir - Akaid - Siyer - İlmihal – ve Sahabe Hayatı konularını evlerimize taşıyacağız. Tefsir dersiyle Kur’an-ımızı, siyer dersiyle alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizi, Akaid dersiyle iman esaslarımızı, ilmihal dersiyle nasıl ibadet edeceğimizi ve sahabe hayatı dersiyle efendimizin yakın arkadaşlarını, teslimiyeti, fedakarlığı, inancı öğreneceğiz. Derdimiz evlerimizi tv ye hapsolmuş odalar olmaktan kurtarıp, o odalarımızı darul erkamın bir parçası yapmak. Üstad Hasan el Benna’nın “Siz İslam devletini evlerinizde kurun. O zaman Allah sokaklarınızı, şehirlerinizi ve devletlerinizi de İslamlaştırır” sözünde olduğu gibi evlerimizi, sokaklarımızı, şehirlerimizi İslamlaştıracak dava adamları, bir dava okuluna, bir medreseye dönüşen evlerimizden yetişecektir. Ümmetimizin umutlarını geleceğe taşıyabilecek şehitlerimizin ve dava adamlarımızın yetiştiği evlerimiz, bizim için adeta bir şehâdet ve dava okulu demektir. İnşallah her bir kardeşimizin evi asrısaadet evlerine benzeyecektir.


Bende evimde ailemle bu dersleri yapmak istiyorum diyen herkese kapımız açıktır. Bu hayırlı çalışmalarımıza katılan, destek olan asrısaadet derslerimizi evlerine taşıyacak olan mahalle başkanlarımıza teşekkür
ediyorum.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.