Ahmet Güleç MOSDER Başkanlığını Bırakıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ahmet Güleç MOSDER Başkanlığını Bırakıyor
 :
/ 1.219 Kez Okundu
| |

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç, kurban bayramı sonrası yapılacak genel kurulda görevi bırakacağını açıkladı.

2012 yılı Eylül ayında yapılan olağan genel kurul ile Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanlığına seçilen Ahmet Güleç, 2 yıl başarıyla sürdürdüğü bu görevi 2 ay sonra bırakacağını açıkladı.

MOSDER Başkanı olduktan sonra Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanlığına da seçilen ve kısa bir süre önce de Türkiye Mobilya Sanayicileri ve İşadamı Dernekleri Federasyonunu (MOSFED) kurarak mobilyanın çatı kuruluşunun başına geçen Güleç, MOSDER’deki görevini bırakmanın zamanı geldiğini ifade etti. Ahmet Güleç, en iyi idarecinin görevini zamanında bırakan idareci olduğuna da vurgu yaptı.

Katıldığı bir programda MOSDER’deki görevini bırakıp bırakmayacağına ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Ahmet Güleç, “Görevi bırakacağımız biz başladığımızda aslında belliydi. Bir dönem… Bizde şu var; işini iyi yap ve teslim et. İnsaf arkadaş, ben 1973 yılında kurulmuş İstanbul İhracatçılar Birliği’nin 3’üncü Başkanıyım. Benden önce 2 Başkan vardı. Kurumlar böyle çalışmaz. Bir dönem, maksimum iki dönem yap ve bırak. Üniversitede Siyasal Bilgilerde bir veya ikinci sınıftaydık, hocamız sordu en iyi yönetici kimdir diye. Oturduk konuştuk. Farklı fikirler atıldı ortaya. Yok arkadaş dedi, en iyi yönetici yerine yönetici yetiştiren kişidir. Derhal bizim yerimize yönetici yetiştirip bu görevleri devretmemiz gerekiyor. Bir yerde gel otur, ne güzel. Hangi baba, oğlu işin başına geldiğinde devam ediyor. Rahmi Koç neden Koç Holdingin başında değil” dedi.

“Zamanı geldiğinde elbet bırakacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Güleç, MOSDER’i bırakmasının sebebinin İhracatçılar Birliği ya da MOSFED’deki görevi olmadığını da vurgulayarak; “Ama MOSDER’i İhracatçılar Birliği Başkanı olduğum için ya da MOSFED’in kurucu Başkanı olduğum için bırakmıyorum. Zaten bırakacaktım. Zamanı geldiği için bırakıyorum. Benden daha iyi yapacak 50 tane, 100 tane arkadaşım var. Onlardan birine devredeceğiz” dedi.

Ahmet Güleç, MOSDER’in kongresinin kurban bayramı sonrası Eylül sonu veya Ekim ayı başı gibi yapılacağını da hatırlattı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.