Ailelere kritik uyarı
29 Oca 2018 / Pzt 17:21
/ 5.872 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuklarla Kolay İletişim” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Zafer Akıncı, yanlış davranış karşısında ceza verilirken bu cezayı çocuğa değil davranışa vermek gerektiğini söyledi.

Düzenlediği etkinliklerle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, Ocak ayında da birbirinden farklı sahne gösterilerini ilçe halkıyla buluşturmaya devam ediyor. İnegöl’de kültür sanatın merkezi haline dönüşen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde yüzlerce vatandaşın katıldığı gösterilere, bir yenisi daha eklendi.

İNEGÖLLÜLER AKIN ETTİ
Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Cumartesi akşamı İnegöl Belediyesi tarafından Dr. Zafer Akıncı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Çocuklarla Kolay İletişim” konulu seminer düzenlendi. Gösteriye ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Semineri Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ile Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve bazı parti yöneticileri ile meclis üyeleri de izledi.

“ÇOCUK BEDEL ÖDEMELİ AMA…”
20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen ve anne-babaların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Dr. Zafer Akıncı, anne ve babaların bir türlü çözüm bulamadığı olumsuz davranış karşısında geliştirilen ceza sistemini anlattı. Akıncı, doğru davranışta bulunmayan çocuklar için ceza verirken, çocuğun kişiliğine değil davranışa ceza verilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Zafer Akıncı, söz dinlemeyen çocuklara doğru davranışın kazandırılması için neler yapılabilir konusunda anlatımlarda bulunurken; yanlış davranış karşısında çocuğun bedel ödemesi gerektiğini, ancak burada çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

CEZA ÇOCUĞA DEĞİL DAVRANIŞINA VERİLMELİ
Söz dinlemeyen çocuğa yapılacak en kötü davranışın, anne veya babadan biri kızarken, diğerinin çocuğu sahiplenmesi olduğunu söyleyen Akıncı, takınılan bu tutumun ileri yıllarda çocuklarda kişilik bozukluğuna neden olabileceği uyarısında bulundu. Çocuğa ceza verirken de dikkatli olunmasını isteyen Akıncı, çocuğun değil davranışının cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Dr. Akıncı, konuşmasında özellikle küçük yaşta çocukların anne-baba davranışlarından olumsuz anlamda etkilendiğine dikkat çekerek; “Babası tarafından aşağılanmış bir bebek, 27 yaşında kendinde garip bir aşağılık duygusu hissedebiliyor” diye konuştu.

Dr. Zafer Akıncı, çocuk yetiştirme tekniklerinden çocuk gelişiminde ebeveynlerin tutumunun ileri yaşlarda nasıl yansıyacağına kadar birçok konuda bilgi verdiği seminer sonunda, salondaki vatandaşların sorularını da yanıtladı. Soru-cevap bölümünün ardından Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit sahneye çıkarak salondaki vatandaşlara hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı. Yiğit, “Belediye Başkanımız Alper Taban adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu akşam çok güzel bir program oldu. Hocamızı televizyondan da takip ediyoruz. İnşallah bundan sonra da başka programlarımızda hocamızı yine konuk ederiz. Geldiği için de kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından Eşref Yiğit, Dr. Zafer Akıncı’ya üzerinde İnegöl’ün değerlerinin işlendiği bir çini hediye etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.