Ailenin şekillendirici, temel direği şüphesiz kadındır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ailenin şekillendirici, temel direği şüphesiz kadındır
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Mar 2020 / Cmt 20:53
/ 2.068 Kez Okundu
| |

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Kadın Kolları başkanı Dilek Kurşunel’in ’’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ’’ ile ilgili yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dilek Kurşunel yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Toplumsal yaşamın her alanında büyük sorumluluklar yüklenen gelecek kuşakların yetiştirilmesinde en büyük pay sahibi olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.
Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili en yönlendirici birleştirici ve koruyucu unsurudur. Demokratik, sosyal, ilerici bir toplum için kadınların güçlendirilmesi etkinlik alanlarının genişletilmesi eğitim sağlık siyaset gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilir olmaları büyük önem taşımaktadır.
Kadınların önemini her fırsatta vurgulayan genel başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli '' Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir. Kadın gelecek nesillerin teminatıdır’ ‘sözleriyle Türk kadınının ülkemiz için değerini bir kez daha vurgulamıştır.
Ziya Gökalp' in Türkçülüğün Esasları adlı eserindeki aile bahsinde de geçtiği gibi kadının geri kalması durumunda milletin ilerlemesi duracak ve dahi millet gerileyecektir.
Kadın ile özdeşleşen aile mezuna gelindiğinde de söyleyecek sözümüz hiç az değil. Aileyi toplumun temeli olarak tanımlayan Anayasamız bu tanımlamayla ailenin millet hayatındaki önemini ortaya koymaktadır. Zaten düşünce örgümüzde de aile, kültürün devamlılığını sağlamakta ana etken rolü üstlenmektedir. Milletin kültür kodlarını kuşaklara aktarmakta, tüm değer yargılarının korunmasını ve düşünce yapısını sürdürülmesini sağlamaktadır Toplumsal yapının temelini oluşturan bu kurum değerlerin yaşatılması ve aktarılmasının yanı sıra toplumun birlik ve beraberliğini de sağlamaktadır. Bununla birlikte eğitimin ailede başladığı göz önünde bulundurulduğunda ailenin bir başka önemi daha ortaya çıkacaktır. Ailenin şekillendirici, temel direği şüphesiz kadındır. Kadın erkeği çocukları çekip çevirendir. Bu tarihten bugüne böyle olmuştur. Çünkü bizler en karanlık harabelere bile çiçekler ekme planı ile yola çıkan, omuzlarında hayatın yüküyle yokuşlar tırmanan, en bozuk düzeni bile dize getiren huzuru oluşturabilen eşine çocuğuna yuva olan varlıklarız. Bizler sırtında cepheye mermi taşıyan Kara Fatma'ların, Nene Hatun'ların, Kürşatlar, Atillalar, Mustafa Kemaller, Alparslanlar yetiştiren o mübarek annelerin torunlarıyız. Bizler ne mutlu ki Türk Kadınlarıyız.
Bu vesile ile kıymetli şehit annelerimizin ellerinden saygı ve minnetle öpüyor şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Allah vatanımızı milletimizi bayrağımızı ve ordumuzu korusun.
Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.