AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İnegöl’ün il olma ihtimaliyle ilgili net konuştu: “Şu an kriterleri sağlayan ilçe yok.”
DAVUT GÜRKAN'DAN AÇIKLAMA: “BURSA’DA İL OLMAYA ADAY İLÇE GÖRÜNMÜYOR”
Bursa’da Bugün ekranlarında yayınlanan, Hasan Boztürk’ün sunduğu Gündem Özel programına konuk olan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İnegöl’ün il olacağı yönündeki beklentilere açıklık getirdi. Gürkan, Bursa’da il olmaya aday bir ilçenin bulunmadığını ifade etti.
“İL OLMAYA UYGUN KRİTERLERİ SAĞLAYAN BİR İLÇE YOK”
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasa ile yeni ilçelerin kurulmasının mümkün hale geldiğini belirten Davut Gürkan, şu ifadeleri kullandı:
“Şu an kamuoyunda gündeme getirilen yerler var ama bize Bursa için bildirilen, ‘şu ilçe için çalışma yapılıyor’ denilen bir durum yok. İl olmak için gereken kriterleri sağlayabilecek bir ilçemiz şu an gözükmüyor.”
İNEGÖL’ÜN HAYALİ YİNE ERTELENDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin 100 il ve 1000 ilçeden oluşması gerektiğini açıklamasının ardından İnegöl’de il olma beklentisi yeniden alevlenmişti. Ancak Gürkan’ın bu sözleri, İnegöl’ün il olma hayallerine adeta set çekti.
Uzun süredir kamuoyunda ve yerel siyasette zaman zaman gündeme gelen 'İnegöl il olsun' taleplerine rağmen, mevcut durumda İnegöl dahil hiçbir ilçenin bu kriterleri sağlamadığı vurgulandı.
“51 BİN NÜFUSLU İLLER VAR, AMA BU YETERLİ DEĞİL”
Gürkan, il kriterlerine sadece nüfusla karar verilmediğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Mahalle nüfusu 51 bin olan birçok ilimiz var. Bu tarz yerler il kriterlerini sağlamıyor ama bazı mahalleler ilçe olmaya daha uygun. Yani tek başına bir nüfus verisiyle karar verilemez.”