Ak Parti İnegöl İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ak Parti İnegöl İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
 :
/ 419 Kez Okundu
| |

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İnegöl İlçe Başkanlığı Mayıs ayı Danışma Meclisi toplantısı Sani Konukoğlu konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Teşkilat Başkanı Abdullah Duman, İl Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Şenocak, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri, bürokratlar  ve üyeleri ile partililer katıldı.

İNEGÖL OLARAK TARİH YAZDIK

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, istişareye çok önem veren bir parti olduklarını belirterek, “Bunu çok iyi kavramış, şu anki siyasi hayatındaki başarısının arkasında toplumun her kesimiyle istişare etme anlayışı bulunan, başta Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ak kadroların bir örneğini de bu istişare toplantısında görüyoruz. Yerelde ve genelde istişare etmenin faydalarını her daim gördük. Halktan kopuk olmayan bu siyaset, yerel ve genel seçimlerin yanı sıra referandumda da aldığımız sonuçlarla halkımızın her daim destek ve beğenisini aldık. 30 Mart seçimlerinde, İnegöl olarak bir tarih yazdık. İnegöl’de AK Parti kendi kendisiyle yarışıyor. Tek rakip, AK Parti’nin bir önceki seçimde aldığı oydur. Onu yukarılara çekmek için çalışıyoruz. 30 Mart seçimlerinde, hem Büyükşehir Belediyesi hem de İnegöl Belediyesi oy oranlarında birinci olduk. Buradaki ak kadroların fedakar çalışmaları ile bu sonuç alındı. 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayımıza en büyük desteği İnegöl olarak vereceğiz. İlk turda seçileceğine de inanıyoruz. Biz referandum sonuçlarını baz alarak, onun üzerinde bir oyla İnegöl olarak katkı sunacağız” dedi.

HALKIMIZ EN GÜZEL CEVABI YÜZDE 46 İLE VERDİ

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise, “Kısa bir süre önce Soma’da yaşamını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle bir olayda hep beraber izledik hükümetimiz ilk gün, ilk saatlerde olay yerinde oldu. 1999 deprem felaketinde 3 gün Cumhurbaşkanı ve Başbakan olay yerine gidememişti. Bakanımız Taner Yıldız bir kaç saat içinde olay yerindeydi. Bu bizim tesellimiz oldu. Bu konuda hizmeti geçenlere teşekkür ediyoruz. Bugün tarihte önemli bir gün. İstanbul’un fethinin 561.yıl dönümü. Milletimiz o kudretli günlere doğru yürüyor. Kısa bir süre önce ülkemiz kaos ortamına sürüklenmek istendi. Biz, o oyunlara gelmeyeceğiz dedik. Milletimize güveniyoruz dedik. Sandıkta gerekli cevabı verecek dedik. Halkımız da en güzel cevabı yüzde 46 ile verdi. Ülkemizi geriye götürmek isteyenler öylesine pervasızca hareket ettiler ki, iddianameyi hazırlamışlar, Başkanımız için ‘Dönemin Başbakanı’ diye dahi yazmışlar. Allah onlara nasip etmedi. 1960 darbesini, 1980 darbesini, 28 Şubat’ı yaşatanlar şekil değiştirdi. Böyle bir operasyonla ülkemizde vesayet rejimi kurmak istediler. Başarmadılar şükürler olsun. Yapsınlar. Biz korkmuyoruz. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını hep beraber yapıyoruz. Çalışacağız, biz sadece Türkiye’nin partisi değiliz. Mağdur insanların da, milletlerin de partisiyiz. Yakın zamanda Kudüs’e gittik. Filistin’de tüm umutlar Başbakanımızda. Biz her şeyi Türkiye’den bekliyoruz. Esnaf işyerlerine Başbakanımızın fotoğrafını asıyor. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var. Biz teşkilatlar olarak, hem İnegöl hem Bursa hem de ülkemizin yanı sıra,  mazlum ve mağdurlar için de mücadele ediyoruz. Bu anlamda çalışmamız gerekiyor” dedi.

GÜZEL BİR BAŞARI ELDE ETTİ İNEGÖLÜMÜZ

İnegöl’ün, 30 Mart seçimlerinde AK Partiye en yüksek oyu veren ilçe olduğunu belirten Torun, “Hem Büyükşehir hem de İnegöl Belediyesi’nde birinci oldunuz. Belediye Başkanımız da bu seçimde oylarını arttırdı. Yüzde 55’e kadar oy oranını yükseltti. Güzel bir başarı elde etti İnegöl’ümüz. Bu başarıda emeği olan sizleri kutluyorum. Bu başarı, bize ağır bir sorumluluk veriyor. Biz seçim döneminde taahhüt dağıttık. Bu söz sadece Alinur Başkanımızın verdiği söz değil, AK Parti’nin halkımıza verdiği söz. O sözler mutlaka tutulmalı ve yerine getirilmeli. Biz boş söz vermeyiz. Ayağı yere basan projeler için söz veriyoruz. Arkadaşlar olarak hep beraber bu projelerin takipçisi olacağız. Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize hem destek vereceğiz, hem de takip edeceğiz. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda adayımızı köşke göndereceğiz. Eylül-Ekim ayı gibi il ve ilçe kongrelerimizi yapacağız. İşin doğası gereği, bazı değişiklikler olabilir. Milletvekilliği düşünen arkadaşlarımız olabilir. Ardından da milletvekilliği seçimlerine hazırlanacağız. 1 yılda 3 önemli seçimden geçeceğiz” şeklinde konuştu.

NE ÇATI ARIYORUZ NE DE ÇATININ ÜSTÜNE ÇIKACAK AKLI EVVEL ARIYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, çok önemli bir seçimi başarıyla atlattıklarını belirterek, “Milletimiz, partimize ve Başbakanımıza duyduğu güveni, yüzde 46’ya yakın bir oyla tescil etti. ‘Durmak yok, yola devam’ dedi. Seçim sürecine gittiğimiz o engebeli yolda Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize yönelik taciz ateşi açılırken, yalan, dolan, iftiranın havada uçuştuğu, karalama kampanyalarının yapıldığı şartlarda seçime gittik. Halkımız, ‘kendi kararımı kendim veririm’ diyerek, sandıkta partimize olan güvenini ortaya koydu. Biz aziz milletimize minnettarız. Bursa’da ve İnegöl’de yaşayan insanımıza, Büyükşehir’de yüzde 62, İnegöl’de yüzde 55 oranında oyla  destek verdikleri için, sizlerin de büyük çabalarınız ve gayretlerinizin içen, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisi üyelerimizi de kazandıkları için tebrik ediyorum. Şu an gündemimiz, ülkemizde tarihte ilk kez halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı seçimleridir. Biz, hiçbir arayış içerisinde değiliz. Hiçbir grupla, partiyle pazarlık halinde değiliz. Biz, bir tek mecra ile anlaşma ve pazarlık içerisinde oluruz. O da aziz milletimizdir. Ne çatı arıyoruz, ne de çatının üstüne çıkacak aklı evvel arıyoruz. Biz AK Parti olarak, adayımızı ortaya çıkacağız. ‘Cumhurbaşkanı veya  Devlet Başkanı adayımızdır’ diyerek, halkımızın huzuruna çıkartacağız. 10 Ağustos’ta birinci turda adayımızı seçeceğiz. O gün bu işi bitireceğiz. Bunun ikinci tura bırakmamamız gerekiyor. Biz, milletimize güveniyoruz. Bu konuda sürekli istişareler yapılıyor. Partimizin ardından toplumun önde gelen isimlerle de istişareler yapılıyor. Benim gönlümden geçen Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olmasıdır. Bir tarih yazacağız. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı daha güçlü ve daha kararlı olacak. O Cumhurbaşkanını seçmek için, hepimize çok iş düşüyor. Çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

ONLAR KASET, BİZ HİZMET SİYASETİ YAPIYORUZ

Birilerinin yerel seçim kampanyalarında kaset ortaya koyduğunu ifade eden Milletvekili Şahin, “Onlar kaset siyaseti yaparken, biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Kurşunlu ve Oylat kavşaklarının ardından OSB kavşağını da yapıyoruz. Devlet Hastanesini yapıyoruz. Biz paralel, enlem demedik, hizmet dedik. Gece gündüz milletimize hizmet etmenin derdinde olduk. Yeniden büyük Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz” diye konuştu.

BİZİM AŞKIMIZ, TUTKUMUZ İNEGÖL

Yerel seçimlerde ciddi bir oy aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “30 Mart seçimlerinde gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Ciddi bir oy aldık. Bu aynı zamanda bizim için büyük bir sorumluluk. Son 7-8 ayda 4 semt sahası, Süleymaniye alt geçidi, Spor kompleksleri, İnegöl Şehir Parkı 1.etap, Alanyurt sosyal tesisleri, Akhisar ve Eski Bursa Yolu köprüsü, asfalt ve tretuvar çalışmaları, festivaller, Ramazan Sokağı gibi sosyal ve kültürel çalışmalar yaptık. Biz 31 Mart 2014 tarihinden itibaren durmadan hizmetimize devam ediyoruz. Yakında da açılışlarımız var. Katlı Otoparkımız bitecek. Mobilya Müzemiz bitecek. Yeni bir sürece geldik. Büyükşehir sürecindeyiz. Bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu, kısa vadede bir takım sıkıntılar olsa da, marka şehirlerin ortaya çıkması için olmazsa olmaz bir uygulama olduğunu ve İnegöl olarak da ciddi istifade edeceğimizi belirtmek istiyorum. Seçim bitti. Bu millet bize çok önemli bir görev verdi. Hem ilçe belediyeler hem de Büyükşehir’e destek olarak en yüksek oy oranını İnegöl çıkardı. Hepimizin çalışmalarının yanında dualarla da bu sonuca ulaştık. Büyükşehir Meclisinin etkili komisyonlarında arkadaşlarımız var. Biz Bursa’nın merkezden sonra en dinamik en büyük nüfusa sahip ilçesiyiz. Biz seçimden sonra başkan yardımcılıklarında ve bazı müdürlüklerde revizyonlar yaptık. Bunları da istişare ile yaptık. Köylerimizde çalışmalara hızlı şekilde başladık. 4 beldemizi koordinatörlük hale getirdik. Beldelerden 108 personel geldi. 60 personel Bursa Büyükşehir’e verdik. 21 personel ile yolları ayırdık. 4 belde de ekipler belli. Batı ve Doğu şantiyeleri oluşturduk. İller Bankası payımız yüzde 40 kesildi. Su gelirleri Büyükşehir’e gitti. Asla ağlamadan sızlanmadan, elimizdeki kaynakları maksimum şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Halkımıza seçim beyannamesini dağıttık. Bizim kılavuzumuz bu. Bu sözlerimizi yerine getirme adına çalışacağız. Örneğin Kültür Sarayı’nı yıkacağız dedik. Oraya yer altı otoparkı üstü meydan olacak dedik. Yazılarını yazdık, altyapısını oluşturmaya çalışacağız. Biz proje partisiyiz. Konuşuruz ve yaparız. Bizim aşkımız, tutkumuz İnegöl. Bu işi en tepede bırakmak derdinden başka derdimiz yok. Son güne kadar büyük bir gayretle aşkla çalışacağımızı, bütün arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum. Sizlerden hem destek, hem katkı hem de dua beklediğimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.