AK Parti’de gözler genel merkezde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti’de gözler genel merkezde
21 Nis 2018 / Cmt 19:44
/ 8.031 Kez Okundu
| |

24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim kararının alınmasının ardından AK Parti’de milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapacak isimlerin gözleri genel merkeze çevrildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile erken seçimin 24 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini açıklayarak, erken seçim söylentilerine son noktayı koydu.

24 Haziran Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde ilk defa Bursa’da 2 seçim bölgesi uygulanacak. Bursa 2 seçim bölgesinde toplam 20 milletvekili çıkaracak. 1. seçim bölgesi 6 ilçeden oluştu. Bu ilçeler; Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli ve Büyükorhan

İNEGÖL 2. BÖLGEDE

 2. seçim bölgesi de 11 ilçeden oluşuyor. Bu ilçeler de; Yıldırım, Gürsu, Kestel, Yenişehir, İnegöl, İznik, Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Harmancık ve Keles.

1 VEKİLE 145 BİN VATANDAŞ

Öte yandan 2 milyon 901 bin nüfuslu Bursa’da bir milletvekiline 145 bin 469 kişi düşmüş olacak.  Bursa’da oluşan 2 seçim bölgesine de 10’ar milletvekili düşüyor.

GÖZLER AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE

Öte yandan AK Parti kulislerinde kimlerin milletvekili aday adayı olacağı konuşulurken, gözler AK Parti Genel Merkezi’nin kararına çevrilmiş durumda. AK Parti’de Mevcut il ve ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri genel merkezinin kararına göre görevlerinden istifa edip aday adaylığı başvurusunda bulunabilecek. AK Parti Genel Merkezi ise henüz kararını açıklamadı.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Bir diğer yandan erken seçim kararının alınmasının ardından Saadet Partisi ve CHP İnegöl İlçe başkanları Bursa İl yönetiminde toplantılara katılarak çıkartılacak adaylar için istişarelere başladılar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.