Aktaş Bursa’da nasıl kazandı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş Bursa’da nasıl kazandı?
06 Nis 2019 / Cmt 18:53
/ 5.118 Kez Okundu
| |

Olay Gazetesi yazar Mustafa Özdal, Alinur Aktaş’ın Bursa’da seçimlerde nasıl kazandığını kaleme aldı.

Alinur Aktaş’ın seçim çalışmalarında büyük bir efor sarf ettiğini ifade eden Özdal köşe yazısında şu ifadeleri kullandı;

Aktaş'ı sahada  izledim ve saha performansını gözlemledim. Propaganda sürecinde olağanüstü bir tempoyla çalıştı. Yanında iki il yöneticisi, mobil kalemden bir personel ve fotoğrafçısı vardı. Tabii mahallenin muhtarı ve mahalle temsilcisi de bir gün önceden aranıyordu. Ekip arkadaşlarından duymuştum, sabahın sekizinde mesaiye başlıyor, gece sabaha karşı 03,00 sularında eve giriyor, kendisiyle görüşmek isteyenleri gece 00,00'dan sonra kabul ediyormuş.

Peki ne zaman uyuyormuş? Yakın çevresi, son aylarda sadece 4 saat uyuduğunu söylüyor.

Sahada vatandaşın taleplerini ya o anda kendisi karşılıyor, ya da çalışma arkadaşlarına not ettiriyor ama en kısa sürede olumlu veya olumsuz dönüş yapılıyor. Paylaştığım fotoğraf Gülbahçe'den. Pankartta, “Gülbahçe için Alinur Aktaş gerisi traş” yazıyor.

Aktaş için bu mahallenin yeri çok farklı. Çünkü Gülbahçe Spor Kulübü Başkanı Ayhan Vardar öncülüğündeki mahalle halkı, Aktaş için gönüllü seçim bürosu açıp, tüm masraflarını kendileri karşıladı. Bursa'da gönüllülük esasına göre tek seçim bürosu da Gülbahçe'de açıldı. Ve neticede Gülbahçeliler Aktaş'a yüzde 53,62 oranında oy vererek Bursa ortalamasının üzerine çıktı. Hasılı, hayatta hiçbir başarı tesadüflerle gelmediği gibi Bursa Büyükşehir seçim sonuçları da büyük bir emeğin, çabanın ve özverinin sonucu geldi.

ORHANİYE MAHALLESİ’NDE DE DURUM AYNI

31 Mart yerel seçimlerinde Alinur Aktaş’a %69,2 oy oranı ile İnegöl ortalamasının üstünde destek veren Orhaniye Mahalle sakinleri, seçimlere kısa bir süre kala mahallede gerçekleştirdikleri büyük mitingle Aktaş’a desteklerini deklare etmişlerdi.  
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.