Aktaş O İsme Dava Açtı
14 Mar 2016 / Pzt 21:55
/ 3.858 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz hafta İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağında yaşanan olayları eleştirmek amacıyla sosyal medyada yapılan bir yorum tüm İnegöllülerin tepkisini çekmişti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş avukatı aracılığıyla hem yorumu yazan Deniz Yıldırım hem de yorumu harika olarak nitelendirerek paylaşan Meral Filiz hakkında Hakaret, Nefret ve Ayrımcılık suçlarından dolayı suç duyurusunda bulundu.

Şikayete konu olan yorum ise şöyle; Sosyal medyada Deniz Yıldırım ve Meral Filiz isimli kullanıcılar tarafından şu ifadeler yer almıştı. İnegöl’ün lanetli bir ilçe olduğunu, İnegöl’de yaşayanların adam olmadığını, İnegöl’deki insanların kötü tohum olduğunu, İnegöl’deki insanların üzerine Allah’ın laneti ve depreminin gelmesi temennisinde bulunarak İnegöl’deki insanları “lanetliler sürüsü” vs. olarak tanımlamıştır.  

Başkan Aktaş’ın avukatı tarafından hazırlanan dilekçeden satırbaşları şu şekilde;

İNEG& Ouml;L’DE HAYVANLAR İÇİN & Ouml;RNEK ÇALIŞMALAR YAPILIY OR

“Gerek İnegöl Belediyesi, gerek İnegöl Kent Konseyi ve gerekse de birçok sivil toplum kuruluşu İnegöl’de sokak hayvanlarına yönelik olumlu çalışmalar yapmaktadır. Yapılan bu çalışmaların çoğu da basında haber olarak yer almaktadır. Şüpheli Deniz Yıldırım, nedenini bilmediğimiz bir sebepten dolayı sorumsuz bir işçinin davranışını bahane ederek İnegöl’de yaşayan tüm insanlara öfke, nefret, beddua ve hakaret söyleminde bulunmuştur. Söz konusu nefret ve hakaret içerikli söylemlerini de alenen paylaşmıştır.

İNEG& Ouml;L HALKI HEDEF G& Ouml;STERİLMİŞTİR

Şüpheli, Türkiye hatta Dünya nezdinde İnegöl’de yaşayan insanlara karşı ayrımcılık yapmıştır. Bu şekilde Türkiye genelinde İnegöl’de yaşayan insanlarla ticari ilişki kurulması veya bir işe alınması haline şüphe uyandırmıştır. İnegöl’de yaşayan insanlar aleyhine kamuoyu nezdinde çok kötü bir algı oluşturmuştur.”

Konu hakkında görüşlerini sorduğumuz Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Bir olay yüzünden ne İnegöl’ümüzün ne de İnegöllü hemşerilerimin bu şekilde itham edilmesine seyirci kalamazdım. Şehrin Belediye Başkanı olarak şehrimi ve halkımı çirkin hatta edepsizce eleştiren bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemi başlatarak tepkimizi ortaya koyduk. Biz İnegöl’ün mobilyasıyla, Oylatıyla, ekonomik potansiyeliyle velhasıl markalarıyla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Gerçeklikten uzak böyle bir haberle ve böyle kabul edilemez paylaşımlara karşı sesiz kalmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.