Aktaş sanayinin sorunlarına el attı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş sanayinin sorunlarına el attı
17 Ağu 2016 / Çar 16:23
/ 1.132 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde üretim yapan mobilyacılar ile bir araya geldi. BUSKİ, UEDAŞ, Telekom İşletme Müdürlerinin de katıldığı toplantıda Başkan Aktaş, sorunların çözümü konusunda atılacak adımları konuştu.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Binasında gerçekleşen toplantıya B elediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Adem Demir el, KSSK Başkanı Tandoğan Taner, B elediye Başkan Yardımcıları, BUSKİ, UEDAŞ, T elekom, İMOS, Mobilyacılar Odası, Geri Dönüşüm Firması yetkilileri ile mağdur işyeri sahipleri katıldı.

 NE GETİRDİLER DE HAYIR DEDİM

Toplantıda konuşan B elediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl mobilyası ciddi mesaf eler kat etti. O küçük atöly elerden başlayıp; bugün her türlü mobilyayı üreten ve dünyanın dört bir yanına ihraç eden bir noktaya g eldik. Küçük Sanayi Sitemiz de hızla büyüdü. Öz ellikle bu toplantıyı Küçük Sanayi Sitesi ana binasında yapalım istedik. 12 yıldır B elediye Başkanıyım. Bana ne getirdiler de ben hayır dedim. 12 yıldır bu şehri dönüştürmeye çalışıyoruz. Burada küçücük binalardan 4 bin, 5 bin m2’lik dükkanlara g eldik. Atöly elerden koca koca fabrikalara g eldik. Biz de bu bölge Küçük Sanayi Sitesi olmasına rağmen İtfaiye’yi getirdik. Çöple, geri dönüşümle alakalı hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Eksik var mı? Takdir edersiniz tabii var. İnegöl artık 30 km öteye de hizmet veriyor. Asfalt, çocuk parkı, çöp toplama hizmeti de veriyor” dedi.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

Küçük Sanayi Sitesinin sorunlarının AK Parti yöneticileri tarafından kendisine getirildiğini kaydederek; “Biz herkesle istişare yaparız. Her kesimle görüşürüz. Bize bir toplantı yapalım dendi. Asfalt, çöp, elektrik, internet, kanalizasyon sorunları var. Biz de konunun muhatapları ile görüştük ve UEDAŞ, BUSKİ, Mobilyacılar Odası, İMOS temsilcileri burada. Şahsıma hiçbir şekilde g elmeden, danışmadan apar topar bir toplantı yapılmasını Allah’a havale ediyorum. Bir üst akıl var bu işte biliyorum. Bu üst akıl 2013 Mayıs’ında da benim adıma anketler yaptırıp ev ev gazet eleri dağıttı. Ramazan’da Kayra’nın annesini de konuşturan üst akıldır. Bu toplantını yapılacağını bile bile dün apar topar bu gruba toplantıyı yaptıran da üst akıldır. Ben bunların farkındayım. Sırf şahsımı ve kurumumu yıpratma adına yapılmış toplantıyı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bizleri muhtarlık olarak görmek bizlere yapılmış en büyük saygısızlıktır ve hakarettir. Vicdan azabı çeken de varsa onları basın önünde özür dilemeye çağırıyorum” diye konuştu.

Bahsedilen mağduriyet bölgesinin 4-5 yıllık mazisi olduğunu aktaran Aktaş, şöyle devam etti: “Kanalizasyon ile ilgili sıkıntı BUSKİ’de. Şube Müdürümüz de burada. İlk günden beri istişare ediyoruz. Acilen burayı yapmalarını istedim. Konunun direk bizimle alakası yok ama biz burayı yapmalarını istedik. Alt yapı çalışmalarını yapmadan asfalt yapmanın hiçbir mantığı yok. Cadde olarak da Büyükşehir B elediyesi’ne ait. Bu da önemli değil, biz de dökeriz. Yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu halletmeden bu çalışmaları yapmamız asla mümkün değil söylemlerinden bugünlere g eldik. 2014 yılına kadar endüstriy el atıklarla alakalı bir sorun yoktu. Biz kanunsuz bir şekilde bunları bertaraf ediyorduk.  Büyükşehir B elediyesi dedi ki bunları artık düzenli depolamaya almıyorum. Hükümetin çıkardığı kanun gereği bu söylendi. İlk 6 ay bir opsiyon verildi. Biz bu konuda gerekli duyuları yaptık. Toplantı yapıldı. 2 bin 250 kişiyi çağırdılar, sadece 25 kişi toplantıya g eldi. Bu hepimizin derdi ve bu sorunu hep beraber çözeceğiz. Bu toplantıyı da bunun için yaptık.”

BUSKİ’NİN ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Toplantının ardından B elediye Başkanı Aktaş, BUSKİ'nin KSS ve civarına çözüm olacak atık su ve yağmur suyu çalışmalarını yerinde inc eledi. Aktaş, twitter hesabından yaptığı açıklamada da Küçük Sanayi Sitesi civarındaki yol ve endüstriy el atıkla ilgili eylem planını kısa süre zarfında Başkan Yardımcısı Adil Kansu’nun basın ve kamuoyuyla paylaşacağını da duyurdu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.