Aktaş’a hakaret eden şahıs gözaltına alındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş’a hakaret eden şahıs gözaltına alındı
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Kas 2020 / Pzt 08:20
/ 27.898 Kez Okundu
| |

Sosyal Medya üzerinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a hakaret eden şahıs gözaltına alındı.

Bir şahsın  'kapsol' kelimesinin anlamını yayınladığı Ekşi Sözlük sitesinde kullandığı fotoğraf, tepkilerin oluşmasına neden olurken, hakaret içerikli ifade sonrası kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı.

AKTAŞ'A HAKARET ETTİ 

Kapsol kelimesinin tercümesin de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın fotoğrafını yayınlayan şahıs, ayrıca sitede bu kelimeyi İnegöllüler içinde uyarladı. Tepki çeken paylaşımla ilgili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

PAYLAŞIM KALDIRILDI

Türkiye'nin en çok bilinen sözlük sitesi olan Ekşi sözlükte yayınlanan ve daha sonra apar topar kaldırılan paylaşımda,  kapsol kelimesi anlatılırken; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başına Master Chef Türkiye yazısı bulunan aşçı kepi foto montajı yapılarak paylaşıldı.  Yine aynı paylaşımda Kapsol kelimesinin İnegöl'de hangi anlamda kullanıldığı da ahlaksızca yayınlandı.

PAYLAŞIMI KALDIRDI
Durumun ayyuka çıkmasının ardından Paylaşımın apar topar kaldırıldığı görülürken,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Kamuoyuna bomba gibi düşen gelişme büyük tepkilere neden oldu.

GÖZALTINA ALINDI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sosyal medyada hakaret eden E. R. B. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alındı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.