Aktaş’a Sopalı Saldırıyı Kınadılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş’a Sopalı Saldırıyı Kınadılar
08 May 2016 / Paz 16:39
/ 3.674 Kez Okundu
| |

Eğitim Bir-Sen İnegöl Şube Başkanı Sinan Aktaş’a geçtiğimiz akşam maskeli kişiler tarafından yapılan sopalı saldırı, sendika üyelerince yapılan açıklama ile kınandı.

Kültürpark içerisinde yapılan basın açıklamasına çok sayıda sendika üyesinin yanı sıra, Bursa Memur-sen üyeleri de katıldı.

HAKARET VE TEHDİT ETTİLER

Toplantıda konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendikaların kuruluş amacının üyelerinin ve kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmek olduğunu ifade ederek, “İşte bunun sendikal anlamda yüz karası olacak bir örneği de İnegöl'de yaşanmıştır. Değerli basın mensupları Bugün biz bunun için buradayız. 6 Mayıs 2016 Cuma günü saat 10.00-11.00 sıralarında İnegöl Dumlupınar Ortaokuluna gelip, direkt okul kantininde öğretmenleri toplayan Türk-Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'dan yanında gelen bir kişi ve İnegöl temsilcisi Şenol Şahin ile birlikte öğretmenlere yarım saat kadar konuşup, daha sonra okul müdürünün odasına geçmek istemişler. Okul müdürü okulda olmadığı için müdür yardımcısı olan bayan üyemizin odasına girerek ona hakaret ve ‘Yasal ya da yasal olmayan yollarla bunun hesabını soracağım’ diyerek tehditte bulunmuşlardır. Yaklaşık 15 dakika Müdür Yardımcısı odasında kaldıkları kamera kaydı ile sabittir. Bu durum karşısında hoca hanım ağlamaya başlamış, korkmuş, paniklemiş saat 11.00 sıralarında eşini arayıp durumu anlatmıştır. Aynı zamanda okul müdürü olan eşi Erkan Bey sendika başkanı olarak İnegöl Temsilcimiz Sinan Aktaş'ı aramış, durumla ilgili bilgilendirme yapmış ve ne yapmaları gerektiğini sormuş. Sinan Aktaş’ta kendilerine yaşananları tutanak şekline getirip, varsa şahitlerine imzalatmalarını söyleyerek suç duyurusunda bulunacağını ifade etmiş. Aynı gün öğleden sonra avukatın bürosuna giderek hem kamera kayıtlarını, hem de tutanağı verip, durumu anlatarak dilekçe yazıp suç duyurusunda bulunmalarını istemişlerdir. Avukat da Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını söylemiştir. İlçe başkanımız da bu olayı saat 18.00 gibi Facebook hesabından takipçilerine duyurmuştur” diye konuştu.

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR

İlçe Başkanına saldırı olayının aynı gün yaşandığını belirten Şeker, “Ne gariptir ki bu duyurudan sonra aynı gece saat 23.00’e kadar Öğretmenevinde nöbetçi olduğundan görevini ifa etmiş ve gece saat 23.00'te Öğretmenevinden çıkıp, evine aracıyla gitmiştir. Oturduğu sitenin parkına aracını park ettikten sonra eve doğru yürürken arkadan iki kişinin koştuğunu fark etmiş, dönüp baktığında yüzü maskeli, eli sopalı iki kişi olduklarını ve üzerine saldırdıklarını görmüş. Apartmana yaklaştığı için hemen koşarak içeri girmiş ve kapıyı arkadan tutmaya çalışmış, saldırganlar da dışarıdan kapıyı açmaya çalıştıklarında gürültü olunca komşular aşağıya inmiş ve saldırganlar komşuların aşağı indiğini görünce kaçıp gitmişlerdir. Durum ilgili mercilere bildirilmiştir. 1 milyon üyesiyle Memur-Sen camiası olarak kesinlikle sendikal gücü, kamu çalışanlarına karşı tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmıyoruz. Tam aksine sendikal gücümüzü kamu çalışanlarının problemlerini çözmeye yönelik kullanmaya çalışıyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Yaşananlarla ilgili olarak hukuk çerçevesi içerisinde suç duyurusunda bulunacağız ve bunun hesabını hukuk çerçevesinde soracağız” dedi.

Hiç kimsenin sendikal gücü okullara girip, eğitim çalışanlarını tehdit ederek, şantaj yaparak, onları baskı altına alarak bu gücü kullanamayacağını ifade eden Şeker, “Bizim dışımızdaki Eğitim İş kolundaki sendikaların bazılarının sabıkalı olduklarını biliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, devletin kurumlarını, binalarını basarak sendikacılık yapanların, bu ülkede kamu çalışanları adına söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Dolayısıyla bu baskın nedeniyle sendikaların başkan ve yöneticileri 15’er ay hapis cezası almışlardır. Biz sendika olarak, bu zavallılara hiçbir zaman alanı bırakmayacağız. Doğru bildiğimiz yolda kamu çalışanlarının haklarını korumaya devam edeceğiz. Cuma günü Müdür Yardımcısı arkadaşımızı odasında tehdit eden Türk Eğitim Sen 2 nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca Başkanımıza yapılan çirkin saldırının hukuksal zeminde peşini bırakmayacağız. Bununla ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat yapılmış ve gerekli takibat yapılacaktır. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak hiç kimseden korkmadığımızı her zaman hakkın ve haklının yanında olduğumuzu, bütün eğitim çalışanlarının problemlerini çözmeye yönelik ciddi çalışmalar yaptığımızı ve sendikacılığa bir itibar kazandırmaya çalıştığımızı da ifade etmek istiyorum. Terör örgütlerinin taşeronluğunu yapmak değil, töre gereği faşizan baskılarla eğitim çalışanlarını tehdit etmek değil, aksine milletin değerlerin yanında durarak, kamu çalışanlarının haklarını savunmaktır bizim görevimiz. Sonuç olarak, İlçe Başkanımız Sinan Aktaş kardeşime yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınarken, ayrıca Türk Eğitim Sen 2 nolu Şube Başkanının, Dumlupınar Ortaokulu Müdür Yardımcısı arkadaşımıza karşı sergilemiş olduğu tehdit ve şantaj dilini de buradan nefretle kınıyorum. Hukuksal anlamda bunların mücadelesini vereceğimizi buradan kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” şeklinde konuştu.

ARKAMDAN VURDULAR

Sinan Aktaş ise Cuma günü saldırıya uğradığını söyleyerek, “20 yıllık meslek hayatımda böyle bir olayla muhatap olmadım. Kimseyle bir kavgam söz konusu değil. Bizler fikir ve düşünce adamıyız. Biz mücadelemizi fikirlerimizle savunuruz. Mücadelemizi böyle savurunuz. Karşımıza fikirleriyle çıkamayacak olan korkak insanlar maskeli olarak hemde arkamızdan sopalarla bizi darp etmek üzere üzerimize çökercesine saldırıyorlar. Bunu yapanı Allah’a havale ediyorum. Emniyet mensuplarımız yapacakları çalışma ile saldırganları ortaya çıkaracaklardır. Ben kendilerine güveniyorum. Sizlerin desteği ile doğru bildiğim yolda sonuna kadar gideceğim. Bu tür kuru gürültülere pabuç bırakmayacağım. Bundan sonra daha fazla çalışıp sendikamı daha yükseklere çıkaracağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Artık çok daha azimli olacağım.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.