Aktaş’tan İHH’ya Övgü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş’tan İHH’ya Övgü
30 Haz 2016 / Per 22:22
/ 468 Kez Okundu
| |

İHH İnegöl tarafından düzenlenen ‘Kardeşlik İftarında’ 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Bu sene 3. Organize edilen İHH’nın kardeşlik iftarına 2000 kişi katıldı. Programda konuşan İHH İnegöl başkanı İlhan Tatlı  Bu sene 3.sünü organize ettiğimiz kardeşlik iftarımıza katılımınızda ötürü teşekkür ediyorum. İnegöl İHH olarak yapmış olduğumuz birkaç faaliyetimizi paylaşmak istiyorum. İnegöl İHH olarak Her yetimin dikili bir fidanı dikili bir ağacı olsun diyerek 1000 kişilik bir katılımla bin yetim için bin fidan dikerek yetimler için yetim hatıra ormanını oluşturduk Peygamberimizde bir yetim idi İnegöl'de 700 tane yetim kardeşimiz var. Önce peygamberimizin sonrada gerek İnegöl'de ki yetimlerimiz gerekse ümmet coğrafyasındaki yetimlerimiz ve tüm geçmişleriniz için 700 bin salâvat, 700 bin Kelime-i Tevhit ve 70 hatim Kampanyasını düzenledik miraç gecesinde de bunun duasını yaptık İslam işbirliği tarafından kabul edilen 15 ramazan dünya yetimler gününde 100' ü aşkın yetim yavrumuza bayram gelmeden, kendi öz çocuğumuza bayramlık almadan onlara bayramlık kıyafet aldık.”

 

 

İNEGÖL YETİMHANESİ BİTTİ

 

İnegöl yetimhanesinin bittiğini vurgulayan Tatlı  “Yetimlerimize ve ailelerine iftar verdik Yetim çocuklarımıza sadece maddi destek vermekle kalmıyoruz.  Onların okul derslerine de yardımcı oluyor, manevi eğitimleri ile ilgileniyoruz. Yine her sene yaptığımız gibi yine bu senede İslam coğrafyasının halini daha iyi anlayabilmek için 1 simit 1 su ve 1 hurma 1 ayran ile iftar menüsü ile ümmet iftarını düzenledik. Malumunuz Bangladeş'te İnegöl yetimhanesinin proje/ini almıştık, hamd olsun destekleriniz ile orayı bitirdik şuan 50 yetimimiz orda kalıyor. Nasipse bu yetimhaneyi yaptıran İnegöllüler 'İnegöl yetimhanesinin' açılına açılışına gideceğiz. Yine Batı Afrika'da Burkina Faso’da Kur’an Okulu projesini aldık. İnegöl buhara vakfı bu kuran okulunun yapımını üstlenmişti oranında hem ödemeleri hem de inşaatı bitti. Nasipse önümüzdeki dönemde oranında açılışı yapmaya gideceğiz. Yine Batı Afrika'da Gine'de bir Kur’an Okulu projesini daha aldık. Oranın inşaatı devam ediyor desteklerinizle en yakın zamanda Allah bitirmeyi nasip etsin.”

 

 

YENİ YETİMHANE

 

Tatlı ; “Yaklaşık 1,5 ay önce Pakistan gitmiştik, oradan da 1,7 1,8 milyon eski para ile trilyon büyük bir yetimhane projesini aldık temeli bu günlerde atılacak günlerde atılacak. Allah orayı da bitirmeyi ve açılışını gerçekleştirmeyi nasip etsin Suriye'ye 20 civarında yardım tırını gönderdik. İnegöl'de 100 olmak üzere 45 farklı ülkede 600 civarında yetime bakmaktayız.  Bu güne kadar Allah için çıktığımız bu yollarda Allan bizi hiçbir zaman bizleri yarı yolda bırakmadı. Allah kendisi için çıkılan yolarda kullarını yalnız bırakmıyor bırakmadı ve bırakmayacaktır da Şimdi ise 2500 kişilik iftarda beraberiz katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim. Bu iftarımızda desteklerinden ötürü İnegöl belediyeci ve İnegöl belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ederim. Şuna inanıyoruz ki bir hayra vesile olan onu işlemiş gibidir.”

 

AKTAŞ’TAN İHH’YA ÖVGÜ

 

İHH’nın çalışmalarından dolayı teşekkür eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş: Şimdiden Kadir geceniz mübarek olsun. İHH Kurulduğu günden beri çok güzel hayırlı işlere vesile oldu.  İftarlar verdi sünnet şölenleri yaptı fakiri fukarayı doyurdu mazlum coğrafyada yardımlar düzenledi. Bizzat bende bu çalışmaları görmüş biriyim Allah kendilerinden razı olsun. Bu işe destek veren kim varsa hepsine müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Birliğimize beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var kadını ile erkeğiyle çocuğuyla hep beraber bir araya geldik. Ufak tefek eksik aksaklar varsa haklarınızı helal ediniz. İnegöl hem İHH özelinde hem de genel anlamda hayırlı işlere imza atıyor.  İnegöl hem İnegöl’de hem de İnegöl dışında paylaşımlarda bulundu bu işlere destek veren kardeşlerimize Allah razı olsun diyorum.  Türkiye bu toprakların umududur.  Ben çok değerli Bursa başkanımıza, İnegöl başkanımıza değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmaktan başka hiçbir gayesi olmayan bu müstesna çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.