Alanyurt’a beton yoldan gidilecek | ÖZEL HABER

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Tem, 2019 / Sal 17:43
/ 6.343 Kez Okundu
| |

Mesudiye Mahallesi’nden Alanyurt Bölgesine geçişi sağlayan yolda beton yol çalışması önümüzdeki günlerde başlayacak. Belediye Başkanı Alper Taban, 2,5 km’lik yolun beton ile kaplanacağını kaydederken; Alanyurt-Akhisar yolu için de müjdeyi verdi.

Belediye Başkanı Alper Taban, Mesudiye’den Alanyurt’a yapılacak beton yol uygulamasıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. 

MAHALLELİ İSTEDİ

Taban; “Bağlantı yolları bizim için önemli. Mesudiye Mahallemizde yakın zamanda mahalle buluşması gerçekleştirdik biliyorsunuz. Orada da vatandaşlarımızdan bir takım talepler geldi. Bunlardan biri de örneğin Diş Hastanesi’ne gidemiyoruz. Gitmek için uzunca dolaşmamız gerekiyor diyordu vatandaşlarımız. Ara yollar önemli. Ankara-Bursa yoluna girmeye gerek kalmadan tali yoldan bu geçişleri yapmak istiyoruz” dedi.

ALANYURT-AKHİSAR DA BAĞLANACAK

“Bu aksın tam tersi istikametinde olan Alanyurt-Akhisar hattını da bağlamak istiyoruz” diyen Taban; “Bu konuda da çalışma yapıyoruz. Burada planda da yol görünen bu bölgede İnegöl’de bir ilk olacak beton yol uygulamasının denemesini yapacağız. Beton yol uygulaması geçmişte belirli bölgelerde uygulanmış. Mesela Yenice’de böyle bir uygulama yapılmış. Arkadaşlarımız daha kapsamlı bir uygulama için hem beton yol uygulaması yapanlar hem de bu uygulamadan yararlananlarla irtibata geçtiler. Bunlarla ilgili bir dizi çalışmalar da yaptılar. Olgunlaşmaya çalışıldı. Maliyet açısından da uygun olması, asfaltlanacak da çok yer olması, aynı zamanda asfaltlanacak yerin altyapı çalışması yapıldığında niçin sıcak asfalt uygulaması yapalım diyoruz. Soğuk asfalt ile onları uygulamıştık. Bu biraz daha sıcak asfaltın maliyetinin altında soğuk asfalt konforunun üstünde hatta sıcak asfalta yakın bir konforla uygulamayı yerine getirmiş olacağız. İnşallah bittiğinde vatandaşlarımızı da uygulamayı beğenecek. Bu uygulama ile hem toplu taşımayı hem de bireysel kullanımı da sağlamış olacağız. Güzel olacağını şimdiden söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.