Alanyurt'taki kötü kokuyu şikayet etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alanyurt'taki kötü kokuyu şikayet etti
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Şub 2022 / Pzt 13:22
/ 1.751 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, Alanyurt’ta ortaya çıkan ve her geçen yıl artan kötü koku ile alakalı vatandaşın şikayetlerini dile getirdi.

Alanyurt bölgesinde bir süredir etkili olan kötü koku ile alakalı basın açıklaması gerçekleştiren CHP İlçe Sekreteri Bengül Kavlan; “Vatandaşlar evlerinin camlarını açamamaktan şikayetçi. Bu kokunun nedeni ve çözümü nedir? Eğer söylentiler doğruysa ve nedeni arıtma tesisi ise, bu tesis yapılırken bölge halkına verilecek zarar neden düşünülmedi? ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ EVİNİN CAMLARINI AÇAMIYOR
“Özellikle Esentepe, Fatih, Cumhuriyet, Yunus Emre Mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan şikayetler geldiğini belirten Kavlan,  “Vatandaşlar evlerinin camlarını kötü koku nedeniyle açamamaktan şikayetçi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu kokunun tahammül edilir gibi olmadığından bahsediliyor. Vatandaşların tabiriyle ‘koku o kadar pis ki insanın burnunu koparacak gibi.’ Bunun yanında evlerin mutfak ve banyo giderlerinden gelen lağım kokusu ise cabası. Bu kokunun nedeni nedir? Su arıtma tesisi mi? Su arıtma tesisinin atıkları mı? Rogarların tıkalı olması mı? Yoksa bölgenin kanalizasyonları mı tıkalı?  Temizleme işlemleri yapılmıyor mu?” dedi.
ARITMA VE ATIK SUYU DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR
Kokunun nedenini araştırırken muhtarlarla ve mahalle sakinleriyle görüştüğünü belirten Bengül Kavlan, “ Aldığımız cevapta, su artması ve çöplerin atık suyunun tanker ile getirilip arıtmaya yakın bir bölgeye boşaltılıyor olması dikkat çeken husus oldu” ifadelerini kullandı.
KONU YETKİLİLERE İLETİLMİŞ
Kavlan konunun yazılı ve sözlü olarak yetkililere iletildiğini vurgulayarak, “İnegöl Kaymakamı Sn. Eren Arslan, Belediye Başkanı Sn Alper Taban, ilçe sağlıklı müdürlüğü ve atık suyu taşıyan firma olmak üzere görüşülmüş ama bir yıla yakındır bu koku ile ilgili bir gelişme yaşanmamış. Muhtarlarımız, belediye başkanıyla yapmış oldukları görüşmelerde kokunun nedeninin büyük ihtimalle ‘arıtma tesisi’ olduğunu üzerinde durulmuş fakat geriye dönüş yapılmamış” şeklinde konuştu.
TESİS YAPILIRKEN VATANDAŞA VERECEĞİ ZARAR HESAPLANMADI MI?
Bengül Kavlan sölerini şu şekilde sonlandırdı;
“Dönemin belediye başkanı Alinur Aktaş arıtma açılışında “29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Belde statüsünden çıkarılan Alanyurt İnegöl’e bağlandı ve bu bağlanma süreciyle beraber seçim beyannamemizde 21 aylık acil eylem planımızdan bahsetmiştik. Bu konulardan bir tanesi de su konusuydu. 1 Eylül 2009 tarihinde encümen üyesi arkadaşlarımla burada bir basın toplantısı yapmıştık. 46 gün önce demiştim ki, 15 Ekim 2009 tarihinde bir aksilik olmazsa biz Alanyurt’ta yeni arıtma tesisi projelerini hayata geçeceğimizi ifade etmiştik. O gün Su çalışmalarının Belediyelerin asli görevlerinden olduğunu hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, Alanyurt’un 30 binden fazla nüfusu olduğunu, Türkiye’deki birçok ilçeden büyük önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi” ifadelerini kullanmıştı. Aktaş o gün Alanyurt suyunu arıtma çalışmalarını tamamladık. Bugünden itibaren çeşmelerden içilebilir su akacaktır da demişti. arıtma için Alanyurt’taki vatandaşlar ve ana muhalefet partisi olarak sosyal devlet olmanın ve suyun tüm canlılar için bir hak olduğunu ve  hele suyun kaynağı Uludağ’ın eteklerinde yaşayanlar olarak  bunun yapılması gerektiğini kendilerine bildiriyoruz. Aynı zamanda temiz hava solumakta bir yaşam hakkı diyoruz kendilerine. Bugün sormadan edemiyoruz 30 binden fazla nüfusa sahip birçok ilçeden büyük bir bölgeye yapılan arıtmanın atığının ileride nüfusun artış oranı hesaplanarak bölge halkına vereceği zarar koku hesaplanmadı mı? Çeşmelerden akan suyun içilebilirliği ve temiz hava solumakta hesaplansaydı?”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.