Ali Akça Söke Kaymakamlığı’na atandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ali Akça Söke Kaymakamlığı’na atandı
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ağu 2023 / Per 08:21
/ 12.318 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün eski kaymakamlarından olan Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Söke Kaymakamlığına atandı.

İnegöl’de  sene kaymakamlık görevinde bulunan 2018 yılında Tuzla’ya tayini çıkan Kaymakam Akça’nın yeni görev yeri belli oldu.
Dün gece resmi gazetede yayınlanan kaymakamlar kararnamesi sonrası Tuzla’da görev yapan İnegöl’ün eski kaymakamı Ali Akça Söke Kaymakamlığına atandı.

ALİ AKÇA KİMDİR?
5 Mayıs 1966 tarihinde Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun'da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini yedek subay olarak yaptı.
 
Askerlik sonrası 1 yıl Maliye Bakanlığında Denetim Elemanı olarak çalıştı. Daha sonra 1992 yılında Aydın Valiliği nezdinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Aydın Germencik ve Çine ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerini yürüttü. 1993 yılında İngiltere’de 8 ay süreli genel ve mesleki İngilizce eğitimi aldı.
İngiltere dönüşü Eskişehir - Han ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra, Karaman - Kâzımkarabekir, Şanlıurfa - Halfeti, Çorum - Bayat, Artvin-Arhavi Kaymakamlıkları, Bartın Vali Yardımcılığı, Konya - Çumra Kaymakamlığı, Bursa - İnegöl Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
 
Bursa - İnegöl Kaymakamı İken 31.08.2018 tarihli ve 2018/157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile 17.09.2018 İstanbul - Tuzla Kaymakamı olarak başladığı görevine devam etmektedir.
 
Evli ve 2 çocuk babası olup, eşi Almanca öğretmeni olarak görev yapmaktadır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.