Ali Babacan İnegöl'de esnaf oda başkanları ile bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ali Babacan İnegöl'de esnaf oda başkanları ile bir araya geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Oca 2024 / Cum 19:44
/ 848 Kez Okundu
| |

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İnegöl'de BESOB binasında esnaf odası başkanları ile bir araya geldi.

Esnaf odası başkanları adına açıklamalarda bulunan Selim Malçok şu ifadeleri kullandı;

Ziyaretinizde dolayı teşekkür ediyorum Onur Metinbaş kardeşimize hayırlinolsun. Kendisi böyle bir program talep etti bizde kabul ettik. Önümüzde yerel seçimler var biz her türlü partiye mensup üyelerimiz var bir parti hariç bütün partileri kabul ederiz o partide kapımızı çalmaz zaten. 11 oda 10 bin esnafımıza bu binada hizmet ediyor. 
 
DEVA Partisi İnegöl Belediye Baskan Adayı Onur Metinbaş ise;
Bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum . Elektrik elektronik mühendisiyim.  İnegöl OSB de 16 yıl görev aldım. 2020 yılında Deva partisine üye oldum Temmuz 2023 yılında ilçe başkanı oldum şimdide belediye başkan adayı oldum. İnegolun sorunlarını biliyorum bu şehirde yaşıyorum. İnegöl'de müteşebbis ruhu fazla olan insan var İnegöl bir anlamda devleti sırtında sırtında taşıyor ama 20 yıldır İnegöl istediğini alamadı bu eksikleri biliyoruz dersimize çalıştık.
 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise;
Ben ne zaman esnaf odaları ile bir araya gelsem kendimi evimde hissediyorum. Esnaf olan bir babanın evladıyım. Ticareti babamın yanında öğrendim. 2002'de AK Parti'nin kurucular kurulunda yer aldım. İçerdeki hataları düzeltmek için çok mücadele verdim olmayınca partiden ayrıldım sonra DEVA Partisini kurduk 4 yıldır sahadayız. Kurulduğumuz ilk günden beri çözüm üretmeye çalışıyoruz. Biz diğer partiler gibi polemiğe girme derdinde gündemde kalma derdinde değiliz biz çözüm üretmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz genel seçimde iktidara gelemedik ama biz elimizdeki çözüm önerilerini iktidar temsilcilerine gönderdik. 
 
Ülkenin neresine gitsek başta emekliler esnaflar olmak üzere herkesin sorunları artmakta. Ne oldu da bu sıkıntıları yaşıyoruz.  Sorunların kökünde hukuk ve adalet sorunu geliyor. Sokağa çıktığımızda ilk emekliler veryansın ediyorlar nasıl gecinecegiz diye.  Enflasyon rakamlarında çok ciddi farklılıklar var. Ülkede hukuki güvenlik konusunda yaşananlar ilk başta ekonomiyi etkiler  İnegöl ekonomi konusunda az etkileniyor dur ciddi yatırımlar geliyor ama dışarıda sıkıntı daha büyük.
 
Devlet yönetmekte en önemli konu liyakatli ve dürüst insanlarla çalışınca problemler hemen çözülüyor. Kurumlar güçlü olması gerekiyor. Türkiye'deki kurumsal yapı zayıfladı kurumlar talimat alarak çalışmaya başladı. Beste'den talimat gelmeyince işler çözülmüyor artık. Sıkıntılar gerçekten çok büyük.
 
Ekonomi deyince ilk akla güven gelir. Ticarette olduğu gibi siyasette de güven önemli. Yeni ekonomi yönetiminde benim arkadaşlarım vardı. Ben TÜİK e el atacaklarını düşündüm. TÜİK hala gerçek verileri açıklamıyor gerçek enflasyonu açıklamıyor. Yanlış verilerin olduğu dönemde sorunlar çözülmez. Biz 23 tane eylem planı hazırladık. Bu planları sadece partili arkadaşlar hazırlamadı bu işin içinde olan arkadaşlar da bu planları hazırladı. Bizim kadrolarımız daha önceden test edilmiş işinin ehli arkadaşlar.
 
Belediyecilikte 2 konu önemli belediyeler şeffaf ve dürüst olarak yönetilmeli. Bizim belrdiye başkan adaylarımız ahlaki kurallar sözleşmesini imzalamadan aday olamıyorlar. Kanunlar esnek.bazen kanun dışına çıkarak iş yapılıyor biz bunun önüne geçmek için bu sözleşmeyi imzaliyoruz. 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.