Alija dizinde İnegöl’den Ömer Sert’te yer alıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
30 Oca 2018 / Sal 18:18
/ 14.558 Kez Okundu
| |

Bu akşam TRT 1 ekranlarında yayına başlayacak olan Alija dizisinde İnegöl’den Ömer Sert’te rol alacak.

Yapımını Sancak Medya'nın üstlendiği Alija dizisi, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya ( Alija) İzetbegoviç'in hayatını konu ediniyor. Devlet adamı yönü kadar bir fikir ve aksiyon adamı olarak da gönüllere taht kuran Aliya İzzetbegoviç'in yaşam öyküsü 6 bölümlük mini dizi ile TRT1 seyircileri ile buluşacak.

İNEGÖLLÜ ÖMER SERT’TE DİZİDE ROL ALIYOR

Öte yandan uluslararası Aliye Düşünce Derneği Bosna temsilcisi, Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert’in oğlu Ömer Sert’te dizide rol alıyor.

inegolonline.com/ haber_diger/bcc1ec52-5d0e-44cd-9a7a-cbc71b4a48e9.jpg" />

BU AKŞAM EKRANDA

Başrollerinde Yurdaer Okur, Berke Üzrek, Görkem Yertan ve Dilşat Çelebi gibi başarılı isimlerin rol aldığı Alija dizisi ilk bölümüyle 30 Ocak Salı akşamı saat 20.00'de TRT1 ekranlarında seyirci ile buluşacak.

 

ALİJA DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Hikayesini Ahmet Tezcan'ın kaleme aldığı Alija dizisinde, "19 Ekim 2003 senesinde hayata gözlerini yuman Bağımsız Bosna Hersek kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç'in gerçek hayat hikayesi anlatılacak. 2003 yılının Ekim ayında kaybettiğimiz Bosna'nın millî kahramanı, kurucu devlet başkanı, aydın ve demokrat siyasetçi, yüksek ahlak sahibi İzzetbegoviç'in ilk gençlik yıllarından son zamanlarına kadar tarihe ışık tutan yaşamı ile Bosna Halkının son iki yüz yıllık tarihini ve geleceğe dair umutları anlatılacak."

TRT’DE YAYINLANMASI BİZİ MUTLU ETTİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan dernek başkanı Ahmet Sert “Uluslararası Aliya Düşünce Derneği olarak inegöl'de faaliyet gösteren derneğimiz Aliya düşüncesinin daha çok insan tarafından bilinmesi, Bosna trajedisinin iyi ve doğru anlaşılması noktasında kitaplar söyleşiler belgesel sunumlarıyla Bizler gücümüz nispetinde tanıtmaya çalışıyoruz Ancak dizi TRT’de yayınlanması bizleri mutlu etmiştir. Aliya'nın ve Bosna trajedisini daha iyi anlaşılmasına tanıtılmasına vesile olacaktır gençlerin okumasına tanınması yönünde diziye ilgi gösterilmesi ve daha çok insanın izleyip merhum bilgemiz Aliya izzetbegoviç'in hatırlanmasına vesile olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.