Alinur Aktaş 3 dönem kuralına takılıyor mu?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alinur Aktaş 3 dönem kuralına takılıyor mu?
13 Kas 2018 / Sal 17:08
/ 13.807 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşlara dördüncü dönem için aynı yeri düşünmüyoruz ifadelerinin ardından gözler Alinur Aktaş’a çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç dönem belediye başkanlığı yapan kişilerin aday gösterilmeyeceğini söyleyerek, istirahata çekeceklerini belirtti. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra gözler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çevrildi.

Aktaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine geldi. O tarihten 2017 yılına kadar İnegöl Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifası ile aynı koltuğa oturan Aktaş, üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Ancak Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanlığı’nın ardından İnegöl’de değil de Bursa’da görevine devam etmesi 3 dönem kuralına takılmayacak şeklinde yorumlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim adayları belirlenirken 3 dönem kuralının uygulanacağını söyleyerek ''Üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşlara dördüncü dönem için aynı yeri düşünmüyoruz. Üç dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı da büyük oranda istirahate çekeceğiz.

Tamamına yakını için geçerli. Çünkü halk değişim istiyor." diye konuştu. Yerel seçim adaylığı için kurala takılan 92 belediye başkanı var.

Yerel seçim adaylığı için kurala takılan 92 belediye başkanı var.

TEK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 3 dönemdir bu görevi yürüten tek AK Parti'li büyüksehir belediye başkanı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da 3 dönem kuralına takılıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.