Alinur Aktaş’tan rant iddialarına sert cevap

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Eyl 2017 / Sal 17:26
/ 32.841 Kez Okundu
| |

Son günlerde İnegöl’de bir yerel gazetenin ortaya attığı iddialara İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş cevap verdi.

Yeni Belediye binasında 10 milyon TL rant var iddiasına cevap veren Aktaş ;

BU ŞEHRİ TERK EDERİM

“Sanki burada bir rant varmış bir proje değişikliği varmış gibi temcit pilavı gibi bir gazete özellikle sosyal medyadan pişire pişire anlatmaya çalışıyor. Bir delikli lira menfaatim olduğunu ispatlayana istediğini vermek durumundayım bu şehri terk ederim. Ben firmanın oturup çayını içmiş değilim bu konuda rahatım.”

İNEGÖLLÜLERE 100 SENE HİZMET EDECEK

“Bu alan öldü heykelle birlikte birleştiriyoruz Avrupa’da şehirler meydanları ile biliniyor. Ben ne kadar belediye başkanlığı yapacağımı bilmiyorum ama normal şartlar altında başkanlığımın bitmesine 1,5 sene var ve bu bina Ekim 2018 gibi hazır olacak. Normal şartlarda ben bu binada 5-6 oturacağım bir bina kendi makamım adına değerlendirecek olursak. Ama bu bina 50 yıl 100 yıl uzun yıllar İnegöllülere hizmet edecek.”

FİRMA KENDİ İMKÂNLARI İLE YAPTI

“Ben birileri gazetelerinde sosyal medyaların da bir şeyler karalıyor diye zırt pırt açıklama yapacak değilim. Ben bu şehrin belediye başkanıyım birileri kabule der ya da etmez. Bu şehrin %56’ısın oyunu almışım.  Birileri sırf bu firma tekrar sondaj yaptı diye ve maliyetini tekrar söylüyorum 3-5 bin lira çünkü kendi imkânları ile yapıyor. “

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9222_800x530.jpg" />

İSPAT ETSİNLER

“Bakın firma açıklama yapmış belki o gazete arkadaşa bir şeyler demiş olabilir beni o boyutu ilgilendirmiyor. O arkadaş ta seçilen 10-15 firma içinden en uygun teklifi verdiği için yaptı.  Biz bu zemin etütleri diğer projelerimiz de de yaptırdık. Kanun gereği yaptırılıyor bu.  İhaleyi alan bu firma rakamlarda bir yanlışlık var mı diye bu zemin etüdünü kendi imkânları ile yaptırıyor.  Üzülerek söylüyorum ki birisi çıkıyor bütün şehri bununla alakalı davet ediyor 10 milyonluk rant olduğunu iddia ediyor. Bırakın 10 milyon TL’yi, 1TL cebime delikli kuruş girdiğini ispat etsinler bırakın bu şehri bu ülkeyi terk edeceğim.”

YALANLA KİMSEYİ ZAN ALTINA BIRAKAMAZSIN

“Kendilerine göre hâkimi savcıyı göreve davet ediyorlar. Biz çiğ yemedik ki karnımız ağırsın. Ama ben biliyorum ki zavallının biri yazıyor da yazıyor. Şimdi yazmış tarım fuarı yapıyorsun ama tarım fuarının muhatabı olan tarımcıları çiftçileri üzülecek yere vidanjör ile şehrin pisliğini akıyorsun. Arkadaşlar o yer İnegöl Belediyesinin değil o yer arzu eden varsa firmayı inceleyebilir bir firmaya ait lisanslı hafriyat döküm sahası.  Bir kere İnegöl Belediyesinin vidanjörü yok bu kul hakkıdır olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek günahtır haramdır olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek yalandır. Dinden diyanetten bahsediyorsan yalanla iftira ile şüphe ile kimseyi zan altına bırakamazsın.”

SANA BU AÇIKLAMAYI YAPTIRAN UNSUR NEY?

“Bir tane sivil toplum kuruluşu çıkıyor ki alternatif maliyet. Dediği şeyin ne olduğunu bildiğini zannetmiyorum.  Ya arkadaşım binaya başlamışız işlem bitmiş. Bunca zaman hiçbir açıklama yapmamışsın acaba bu saatte bu açıklamayı yaptıran unsur nedir sana bende çok merak ediyorum.”

BAŞBAKANLIK ONAYLI PROJE

“Bu proje Başbakanlık ekonomik sosyal işlerden uygunluk raporu alarak geçti. Birilerine sadece gülüyorum ve seyrediyorum. “

inegolonline.com/ haber_diger/DSC_9231_800x530.jpg" />

 

 

 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.