Alparslan Türkeş talebi reddedildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alparslan Türkeş talebi reddedildi
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Tem, 2019 / Per 15:39
/ 3.596 Kez Okundu
| |

MHP’nin Alparslan Türkeş isminin Cerrah’tan alınarak merkezde bir mahalleye verilmesi için verdiği önerge komisyonca reddedildi. Başkan Alper Taban yeni açıklayacak bir bölgeye yada caddeye verilmesini teklif etti.

İnegöl Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Gurup Sözcüsü Ahmet Genç, Alparslan Türkeş isminin Cerrah Mahallesindeki bir caddeden alınarak İnegöl’ün işlek cadde veya bulvarlarından bir tanesine verilmesini gündeme getirmişti.

Temmuz ayında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında adres kargaşası olacağı ifade edilerek reddedildi.

TAKTİR KAMUOYUNUN

Konu hakkında söz alan MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç ben takdiri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum dedi.

İNEGÖL’DE BİR BULVARA VERİLSİN

Konu hakkında söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman “Başbuğ Alpaslan Türkeş’in isminin yaşatılması için Cerrah’ta bu ismi bu cadde benim dönemimde verildi. İnegöl’de bir bulvara ya da bir kültür merkezine Başbuğ Alpaslan Türkeş isminin verilmesini istiyorum”

MEVCUT CADDELERİN İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLMESİN

Konu hakkında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Kara “Biz bu isime karşı değiliz ama bu değişiklikte faturalar, askerlik şube bilgileri, gibi birçok bilgi değişmesi gerekecek, bunun için yeni açılacak bir caddeye ya da bir kültür merkezine verilmesi daha doğrudur. Mevcut caddelerin isimleri değiştirilmesin.”

ART NİYET YOK

Konu hakkında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Mevcut isimler değiştirilmesin yeni açılacak bir cadde bir bulvara verilmesi hepimizi onore eder. Alparslan Türkeş isminden hiç kimse rahatsız olamaz yeni açılacak bir cadde yada bulvara verilsin hiç sıkıntı yok. Burada hiç kimsenin art niyeti yok herkes müsterih olsun. Verilen önerge gereği oylama yapıyorum.”
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.