Alper Taban buzağıyı biberonla besledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
02 Mar 2018 / Cum 08:30
/ 3.552 Kez Okundu
| |

Ölü olarak doğan prematüre buzağıyı suni teneffüsle hayata döndüren hayvan yetiştiriciliği yapan Ramazan Kılıçaslan’ı Alper Taban ziyaret etti.

İnegöl’e bağlı Alibeyköy Mahallesi’ndeki çiftliğinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ramazan Kılıçaslan, doğum süresinden bir hafta önce dünyaya gelen buzağıyı görünce şoke oldu. Ahıra giden yetiştirici, yerde hareketsiz yatan buzağıyı görünce suni teneffüs yapmaya başladı. Yaklaşık 5 dakika boyunca yapılan müdahale sonucunda buzağı nefes almaya başladı.

SOBANIN YANINDA HAYAT BULDU

Yetiştirici, nefes almaya başlayan ve gelişimini tamamlamamış olan buzağıyı alarak evine götürdü. Çiftlik evinin içine aldığı buzağı için sobanın yanında yatak oluşturan Kılıçaslan, sobanın yanında doğal kuvözde 4 gün boyunca şerbetle besledi. Buzağı, beşinci gününde gözlerini tamamen açtı ve biberonla beslenmeye başlandı.

Vücut ısısının sağlanması için dikilen özel elbiseler giydirilen ’Ceylan’ adındaki buzağı bir gün sonra ayaklanarak yürümeye başladı. Elbiseleriyle büyük ilgi çeken buzağı, yetiştiricisi ve aile tarafından bir bebek gibi bakılıyor. Normal bir buzağının 3’te biri olan buzağı 40 santim boyunda 6 kilogram ağırlıkta.

TABAN’DAN ZiYARET

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban evin maskotu olan ‘Ceylan’ isimdeki buzağı ve sahibini ziyaret etti. Heyşey sevmekle başlar diyen Taban “Ölü doğan buzağısını suni teneffüs ile hayata döndüren güzel yürekli Ramazan Kılıçarslan ve ailesini ziyaret ettik. Ceylan artık bu evin hem bebeği hem neşesi olmuş.” İfadelerini kullandı.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.