Alper Taban üniversite adaylarına seslendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alper Taban üniversite adaylarına seslendi
05 Nis 2018 / Per 17:50
/ 2.084 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Alper Taban, “Başkan Üniversite Adaylarıyla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere İnegöl hakkındaki fikirlerini soran Başkan Taban; “Bizler gelecekte çok daha iyi yöneticiler olmasını istiyoruz. Çünkü bizim şehre zaman kaybettirmeye hakkımız yok” dedi.

Şehrin her kesimine hitap eden bir yönetim anlayışı benimseyerek bu anlamda çalışmalar yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Başkan Üniversite Adaylarıyla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında üniversite adayı öğrencilerle buluşmalarını sürdürüyor. İlk olarak Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen, ikinci buluşmada Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan ve ardından İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Taban’ın bu haftaki durağı Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi oldu.

GENÇLERİMİZİN FİKİRLERİNE BAŞVURUYORUZ
Belediye Başkanı Alper Taban, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileriyle okulun çok amaçlı salonunda bir araya geldi. Okul Müdürü Müslim Serbest’in kısa selamlama konuşmasıyla başlayan buluşmada, daha sonra Belediye Başkanı Alper Taban öğrencilere hitap ederek kendini tanıttı ve bu ziyaretlerin amaçlarından söz etti. Taban, “Sizlerle yaptığımız bu buluşma, lise son sınıf öğrencileriyle dördüncü buluşmamız. Daha önce Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir buluşma gerçekleştirdik. Çok keyifli sohbetler oldu. Burada da öyle olacağını düşünüyorum. Ben çok fazla konuşmayacağım, öncelikle sizlerin konuşmanızı ve sizleri dinlemek istiyoruz. Bugün bunun için buradayız” dedi.

GENÇLERİN GÖZÜNDE NASIL BİR İNEGÖL VAR
2014 yılından bu yana Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatan Taban, “Son dönemde bir değişim oldu ve bu değişim sonucunda arkadaşlarımız bayrağı bizlere emanet ettiler. Biz de bu süre içerisinde İnegöl’e ne katabiliriz bunun gayretini gösteriyoruz. Genç arkadaşlarımızın gözüyle nasıl bir İnegöl olmalı? Onlar ne görüyor, ne hayal ediyor merak ediyorum dedim. Gençlerimizin şehrimize karşı kanaatleri nedir? Bazen şununla karşılaşıyoruz; gençlere dair bir şey yok deniyor. Ne olmalı siz söyleyin dediğimizde bir şey çıkmıyor. İstenen tam olarak nedir? Sosyalleşmekten kasıt nedir bunu da bir anlamak lazım” diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞMALISINIZ
Öğrencilerin üniversite hazırlığına ilişkin de konuşan Taban; “Sizler şuanda bir yola çıktınız. Üniversite için yoğun bir çalışma temposu içerisindesiniz. Rakipleriniz çok. Sadece İnegöl’de 3077 öğrencimiz üniversite sınavına girecek. Türkiye genelinde ise 2 milyon 322 bin 421 öğrenci. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bunlar arasından sıyrılıp hedefe varmak kolay değil. Bu yüzden çok çalışmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

GELECEKTE ÇOK DAHA İYİ YÖNETİCİLER OLMASINI İSTİYORUZ
Başkan Taban, gelecekte çok daha iyi yöneticiler olmasını istediklerini de vurguladığı konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Benim duam şudur; Allah’ım sen bizlerden daha liyakatli, daha donanımlı, daha vasıflı arkadaşlarımızı bu görevlere nasip et. Çünkü bizim şehre zaman kaybettirmeye hakkımız yok. Şehirlerin ihtiyaçları var. Şehirlerin gelişmesi, büyümesi lazım. Ancak bunu da tek başınıza veya belediyedeki ekiplerinizle gerçekleştirmeniz çok mümkün değil. Bu yüzden bizde göreve geldiğimiz günden bu yana diyoruz ki gelin birlikte yönetelim. Ortak aklı çalıştıralım.”

Alper Taban’ın konuşmasının ardından, öğrencilere söz verildi. Bugünün gençleri, geleceğin yetişkinleri kendi bakış açılarıyla şehri betimleyerek akranlarının yaşadıkları sorunları, talep ve önerilerini Başkan Taban’a iletti. Yaklaşık 2 saat süren buluşmanın sonunda, okul müdürü Müslim Serbest Başkan Taban’a çiçek takdim etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.