Alper Taban’dan devrim gibi karar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Tem, 2019 / Pzt 18:03
/ 13.682 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi çöp toplama işlerini artık kendi bünyesinde çözecek. Ağustos ayında sözleşmesi sona erecek olan Marmara Bilişim ile sözleşme yenilenmeyecek. Yeni araç alımı ile artık temizlik tamamıyla İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak.

İnegöl Belediyesi temizlikte yeni bir döneme hazırlanıyor. Marmara Bilişim ile sözleşmesi 8.ayda sona erecek olan İnegöl Belediyesi, sözleşmeyi yenilememe kararı aldı. Karar Marmara Bilişim’e tebliğ edildi. Belediye temizlik işini yeni araç alımı ile tamamıyla kendi bünyesinde yapacak.

Belediye Başkanı Alper Taban, konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taban; “Hükümetimizin çalışanlarımızı kadroya geçirme projesi vardı bu zaten yürürlüğe girmişti. Eskiden biz hem insan kaynağını hem de çöp araçlarıyla ilgili bütün hizmetleri firmalardan talep aldık. Şimdi artık kadroların memuriyete geçmesinden sonra bizler sadece araçları ekipmanları tedarik etmeye başladık; yollarda gördüğünüz çöp arabalarını süpürge araçlarını… Ancak personelimiz zaten bizim personelimizdir. Şimdi ise yeni bir adım daha atıyoruz işin fayda ve faaliyet analizini yaptık. Arkadaşlarımız bir fizibilite çalışması yaptı. Biz kiralama yaparsak ne olur bunun yerine cihazlar bizim olursa ne olur diye planlamalarımızı yaptık. Satın alma yöntemiyle gitmemizin daha doğru olacağını düşündük çünkü kendisini çok daha hızlı amorti edebilecek ve hem araçlar yeni ve donanımlı olacak beraberinde de biz kendi personelimizde bizde olduğu için makine ekipmanı da bizim bütün iş bizim kontrolümüzde İnegöl Belediyesi’nin eliyle yürüyecek. Tabi biz daha perspektif daha sağlıklı daha hızlı çözümler elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

Konteynırlar ile ilgili de bir çalışma başlattıklarını aktaran Taban; “Mesela şuan arkadaşlarımızı çalıştırdığımız bir konu daha var. O da konteynırlarımız elimizde 2 bin civarında var ama başka şehirlerde kiminde hiç yok kiminde de 10 binin üzerinde konteynır var dolayısıyla biz bu konuda bize uygun en doğru modeli uygulamak arzusundayız. Taşan çöplerin oluşmasını istemiyoruz. Vatandaşın gününde çıkarmasını arzu ediyoruz arsalara boş kıyıya köşeye çöp atılmamasını arzu ediyoruz. Burada inşallah fizibilitesi yakın zamanda önümüze gelecek bununla ilgili de belli adımlar atıp sonuçlandırmak istiyoruz.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.