Altepe Beylik Hanının ne zaman tamamlanacağını açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altepe Beylik Hanının ne zaman tamamlanacağını açıkladı
26 Şub 2016 / Cum 09:14
/ 640 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün İnegöl’de Beylik Hnaı inşaatını ziyaret edip incelemelerde bulundu. Altepe, hanın tamamlanacağı tarihi de açıkladı.

İ negöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Beylik Hanındaki çalışmaları inceleyen Recep Altepe, İ negöl’ün çarşısının tarihi ne ve ö nemi ne vurgu yaparak

“Çarşı canlı olursa, şehir de canlı olur” dedi.

negol" href="/tag/i negol/">i negolonli ne.com/diger_resimler/2622016-091434_319839.jpg" style="height:323px; li ne-height:18.9091px; width:645px" />

TARİHİ ÇARŞI VURGUSU

Recep Altepe, Bursa’nın merkezinde olduğu gibi Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan ilçelerde de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. “Özellikle de İ negöl” diyen Altepe, şöyle konuştu: “İ negöl sanayisiyle, ticaretiyle, ekonomisiyle hareketli bir ilçemiz. İ negöl çarşısı da ö nemli ve tarihi çarşılarımızdan biri. İ negöl çarşımızın da tekrar düzenlenmesi, yeni baştan düzenlenmesi, tarihi yapıların restorasyonu da Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla sürüyor. İşte onlardan biri de Beylik Hanı” diye konuştu.

ÇARŞIMIZIN EN GÜZEL ZİYNETLERİNDEN BİRİ OLACAK

Beylik Hanı’nın 500 yıllık bir eser olduğunu ve Cafer Paşa tarafından yapıldığını dile getiren Altepe, “Çarşısının sıkıntılı bir bölgesiydi. Sıkıntılı bir yapıydı. Düzenlenmesi gerekiyordu. Burada İshakpaşa Külliyesinin yanında bulunan bu han geçtiğimiz yıllarda yangın geçirmişti. Büyükşehir Belediyemiz de çalışmalara başlamıştı. İ negöl Belediyemizin proje desteği ile restorasyon ve konstrüksiyon çalışmaları hızla sürüyor. Duvarlar yapıldı. Çatı malzemeleri hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde üstü de örtülecek. Sıcak, ahşap yapısıyla, pırıl pırıl, ecdadımıza yakışacak 500 yıllık tarihi en güzel şekilde gösterecek. Çarşımızın en güzel kent ziy netlerinden biri olacak. İ negöl’ümüze de İ negöl çarşımıza da değer katacak” şeklinde konuştu.

YAZ SONUNA BİTMESİNİ İSTİYORUZ

Recep Altepe, Beylik Hanının bu yaz girişi ne kadar tamamlanması ve özgün haliyle işlevi ne geçerek tüm çarşıya değer katmasını istediklerini kaydederek, “Çalışmalarımız bitiyor. Tüm hızıyla yapıyoruz, bitmesi için çalışıyoruz. İ negöl’ümüze şimdiden hayırlı olsun” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.