Altepe Posofluları ziyaret etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altepe Posofluları ziyaret etti
22 Mar 2017 / Çar 11:11
/ 547 Kez Okundu
| |

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün MODEF açılışı için geldiği İnegöl’de Alinur Aktaş ile birlikte Posoflular Derneği’ni ziyaret etti.

HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK

Ziyarette konuşan İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgen Kurşun; “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe bizleri ziyarete geldi. Hoşgelmiş. Bu derneğimize ilk gelişidir ama her zaman kapımız açıktır. Eğer sorunlarınız varsa bunları iletebilirsiniz” dedi.

3 YILDA GÜZEL İŞLER YAPILDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bugün MODEF’in 37.si açıldı. İnşallah bereketli bir fuar olur. İnegöl’ün doğusundan ve batısından bir derneğe gitmek istiyorum dedi. Posoflular Derneği’nin yanı sıra Rumeli Derneği’ni de ziyaret edeceğiz. 3 yıl içerisinde güzel işler yapıldı. Altyapılar, yollar, kanalizasyonlar yapıldı. Bursa Büyükşehir ile birlikte İnegöl’ün geliştirmeye çalışıyoruz”

KRİTİK BİR SÜREÇTEYİZ

“Kritik bir süreçteyiz. 25 gün sonra önemli bir referandum var. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşanılanları hatırlayın. Ülkede hükümet kurulamadı. Koalisyon pazarlıkları yapıldı. Bunlara son vermek için 16 Nisan’da evet diyeceğiz. Güzel yarınlar için bu referandumu güçlü şekilde geçmek gerekiyor. İnegöl ne yerel ne genel seçimlerinde ne de referandumda mahcup etmesi. Biz biliyoruz ki daha da güzel sonuçlar ortaya çıkacak. İnegöl’ümüz de çok güzel hizmetler alıyor, almaya da devam edecek. Posofluların yurtdışında çok sayıda tanıdıkları var. Onlarla bir görüşün. Bir şekilde konuşun. Hollanda, Almanya 20 yıl önce neredeydi, şimdi nerede? Hollanda’da bakanımıza hem de bir bayana yapılanları unutmayın”

UYANIK OLMAK LAZIM

“Şimdi diyorlar ki tek adam gelecek. İyi de bir daha seçime gitmeyecek miyiz? Neden bu ülkede Abdullah Gül’ü seçtirmedeniz bunun cevabını verin? 367 garabetini neden bu ülkenin önüne koydunuz? Annem rahmetli Menderes’i anlatırdı. Çok üzüldük, günlerce Kuran okuduk, dualar okuduk. O zamanlar oynanan oyunlar bugün de oynanmak istiyor. Uyanık olmak lazım. Bir de son zamanlarda çok söylenen bir şey var. Tayyip Erdoğan iyi adam da ya ondan sonra kötüsü gelirse. Bu millet hiçbir zaman yanlışta ısrar etmez. Adnan Menderes’ten sonra çıkıp darbecilerin yanında oldu mu bu millet? Turgut Özal’dan sonra Erbakan’a destek vermedi mi bu millet? 28 Şubatçıları sandığa gömmedi mi bu millet? Ecevit’i %22’den 3 sene sonra %1’e düşürmedi mi bu millet? Hizmet etmezsen bu millet sandığa seni gömer. Hizmet edersen de başının üstünde tutar”

İNEGÖL’E 170 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Recep Altepe ise şu ifadeleri kullandı; “Fuarımızın açılışını yaptık. Hemen ardından da Posoflu hemşerilerimizle buluşalım istedik. İnegöl deyince akla Posof da geliyor. İnegöl artık Bütünşehir’in bir parçası. Hem İnegöl hem de Büyükşehir Belediyesi olarak İnegöl’ün kalkınması ve gelişmesi için çalışıyoruz. Artık merkezde de köyde de yatırımlar yapmamız gerekiyor. Yollardan altyapısına kadar tarihi eserlerinden spor tesislerine kadar hep birlikte çalışıyoruz. Daha güçlü bir İnegöl için çalışıyoruz. Bu konuda Büyükşehir’in imkanları da İnegöl’e akmış oluyor. Daha yolun başındayız ama 3 yılda İnegöl’e 170 milyonluk yatırım yapmışız. Yüzlerce yatırım da sırada bekliyor”

ÖNEMLİ BİR EŞİKTEYİZ

“Türkiye önemli bir eşikten geçiyor. İnşallah bu eşiği de en güzel şekilde atlatmamız gerekiyor. Türkiye gelişiyor, kalkınıyor, büyüyor. Dostlarımız memnun. Türkiye için, yöneticilerimiz için dua ediyorlar. Sadece Balkanlarda Kafkaslarda değil Ortadoğu, İslam coğrafyası, Uzakdoğu, masumlar, mazlumlar dua ediyor. Türkiye güçlü olursa onların da sesi olur. Türkiye büyük bir itibar kazandı. Bu da dünyanın umudu olmaya başladı. Dostlarımız mutlu ama düşmanlarımız da üzülüyor. Onun için de önünü kesmeye çalışıyorlar. Tarih boyunca bunu yapmaya çalıştılar. Bu millet yok edilmek istendi. Bu din, bu kültür yok edilmek istendi. İnşallah kıyamete kadar başarılı olamayacaklar. Bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Ezanımız susmayacak. Su uyur düşman uyumaz. Onlar Türkiye güçlü olmasın diye her türlü tezgahı yapmış. 40 yıldır içimizde ihanet şebekesi beslemişiz. Her yeri ele geçirmişler. Çok büyük bir tehlike... Fakat Allah bizi korumuş. Onların 40 yıllık ihanet hesaplarını bu millet 4 saatte bitirdi”

 

Bu millet yüzyıllarca sadece insanlığı öğretmemiş ayrıca medeniyet öğretmiş. Kimsenin dinini yok etmeye çalışmamış. Dünya ekonomide 17.sırada ama yardımda dünyada 2.sırada. Biz dünyanın dört bir yanındayız. Nerede sıkıntı varsa bizler oradayız.  Türki coğrafyada, İslam coğrafyasında, Afrika’da, Uzak Doğu’da nerede mazlum varsa biz oradayız. Bunları bir beklenti ile yapmıyoruz. Makedonya’yı 500 yıl yön ettik bir tane kilise yıkmadık. Onlar orada 60 yılda sadece Üsküp’te 108 cami yıktılar. Makedon tarihçi ben ecdadımdan utanıyorum diyordu bir toplantıda”

200 YILDIR GERİDE KALMIŞIZ

“Son 150-200 yılda geride kalmışız. Bu milletin geride kalması için çok uğraşmışlar. Şimdi de uğraşmaya devam ediyorlar. Bu milletin önünü kesmeye devam etmişler. Biz artık adımları hızlı şekilde atmalıyız. Referandum da bunun bir parçası. Güçlü bir sistem olsun. Türkiye, artık kararını kendi versin. Güçlü hükümetler güçlü liderler çıksın. Cumhurbaşkanımız kendisinin ardından da güçlü bir sistem olsun istiyor. O zaten güçlü bir lider. Sonrasını da düşünmek zorundayız. Koalisyon pazarlıkları olmasın istiyoruz. Milli ve manevi değerlere sahip çıkacak insanların yönetmesini istiyor halkımız. Seçimin ardından kimin yöneteceği belli olsun istiyor. Bu sistem istikrarı ortaya koyacak. Koalisyonlar tarihe karışıyor. Türkiye’nin engelleri aşması için taşların yerine oturması için referandumda desteklerinizi bekliyoruz”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.