Altın almanın tam zamanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altın almanın tam zamanı
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Tem, 2019 / Pzt 18:43
/ 6.390 Kez Okundu
| |

Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının artmaya devam edeceğinin ifade eden İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, yatırım yapmak isteyen ve düğünü olanların bir an önce alışverişlerini yapmalarını önerdi.

Yükselen altın fiyatlarına ve piyasayı değerlendiren İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, vatandaşların düğünlerde altın takma adetinden vazgeçmediğini belirterek, “Düğünlerde gram altın daha çok tercih ediliyor. Düğüne giden kişiler takı takarken kendi bütçesini de düşünüyor. Ancak gram altın yine de çeyreğin üstüne çıkamadı. Çeyrek hala yoğun talep görüyor. Gram da onu hızlı bir şekilde takip ediyor” dedi.

EN GÜVENİLİR LİMAN

Piyasaları da değerlendiren Kont, “Altının dünyada en güvenilir liman olduğunu her zaman belirtiyoruz. Yine bunun altını çiziyorum. Altın görmüş olduğu günü her daim yine geçer. Doların aşağılarda olması onsu çok fazla etkilemez. Gram altının 270-280 lirayı bulması yılsonu da 300 lira sularına taşınması bekleniyor. Cumhuriyet altını ise yılsonunda bin 950-2 bin lira civarında olacak. Çeyrek altında ise beklenti 450-460 lira bandı. Yılın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarısında da yükseliş devam edecek” diye konuştu.

ŞU AN TAM ALIM DÖNEMİ

Taksitli satışların başlamasıyla satışların arttığını ifade eden Kont, şu an kuyumda 4 taksit uygulandığını söyledi. Kont, şöyle devam etti: “Altının her daim gördüğü günü geçtiği biliniyor. Dünya piyasalarına baktığınız zaman bu ekonomik krizin eksilmesi gözükmüyor. Güvenli liman olarak altına bağladığımızda fiyatların yukarıya çıkması çok normal. Düğün hazırlığı yapanların, altın borcu olanların daha aşağı gelir diye beklemekten ziyade bir an önce kuyumcularını tercih edip altınlarını almaları onlar için kâr olacak. Çünkü 252 liranın altını pek görmeyecek. Yatırımcı açısından şuan alım dönemi. Geçen her gün borçlu olanlara zarardır. Yatırımcı bir an önce yatırımını yaparsa yarın öbür gün çok güzel şeylere sahip olur.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.