Altın Nesil Okulları DOSTUM ’da

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altın Nesil Okulları DOSTUM ’da
26 Oca 2019 / Cmt 17:38
/ 7.422 Kez Okundu
| |

Okulların ara tatile girmesiyle Altın Nesilli öğrenciler Yenice Doğa Sporları ve Turizm Merkezindeki bungalov evlerinde bir gece konaklamalı kamp heyecanı yaşadı. Kampa 21 öğrenci katılım gösterdi.

Öğrenciler kamp sürecinde iklim şartları ne olursa olsun harita ve pusula yardımıyla hedef bulmayı amaçlayan ve zamana karşı yarışılan Oryantiring sporu ile tanıştı. Antrenör Tarık Şeker ve Milli Sporcu Hilal Oruç’un Oryantiring haritası okuma ve özel sembolleri öğretmesiyle süreç başladı.
Belli noktalara hedeflerin konulduğu, hedeflere ulaşmada stres altında hızlı ve doğru kararlar almanın önemli olduğu, bedensel olduğu kadar zihinsel gelişime de katkı sağladığı ifade edilen bu spor dalının önemi ve daha birçok faydası vurgulandı.  Antrenör ve milli sporcunun başarı hikâyeleriyle de süreç taçlandırıldı. Antrenmanlar ile devam eden kamp süreci heyecanlı bir yarışma ile son buldu.                                                                                         Kıyasıya mücadele eden ve derece alan öğrenciler; altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi. Bu spor dalı ile öğrenciler hedefe ulaşmada verilen mücadeleyi, çekilen zorlukları görebilme ve bunu gerçek hayatla özdeşleştirme imkânına sahip oldu. Kamp heyecanı yaşayan öğrenciler Oryantiring sporunun yanında okçuluk, bisiklet, masa tenisi ve doğa yürüyüşü sporlarını da deneyimlediler. Biraz olsun sanal dünyadan uzak kalan Altın Nesilli öğrenciler, doğayla iç içe yaşayarak kendi güçlerini keşfetme olanağı yakaladı ve kendilerine en uygun spor alanını seçerek kendilerini geliştirme kararı aldı. Doğa sevdalısı öğrenciler; arkadaşlarıyla keyifli ve verimli zaman geçirerek birlikte hareket etme, dostluk, paylaşma, sorumluluklarını yerine getirme ve yardımlaşma gibi değerleri de pratikte kazandı.
Uygulanan etkinlik ile ilgili değerlendirme yapan Okul müdürü Serdar Acar, ‘’Okulumuzda sportif faaliyetler noktasında çeşitli alanlarda öğrencilerimiz desteklenmektedir. DOSTUM ile ortaklaşa planladığımız iki günlük kamp organizasyonunda da öğrencilerimiz doğa ile iç içe birkaç gün geçirerek yarıyıl tatiline hareketli bir başlangıç yaptılar.’’ diyerek kamp organizasyonunun Altın Nesilli öğrencilere olan katkılarını dile getirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.