Altından fay hattı geçen İnegöl depreme hazır mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altından fay hattı geçen İnegöl depreme hazır mı?
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Eki 2020 / Cmt 16:47
/ 9.771 Kez Okundu
| |

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından akıllara “İnegöllüler depreme hazır mı?” Sorusunu getirdi.

Bugüne kadar çok sayıda depremin yaşandığı Bursa’da en büyük hasarı küçük kıyamet olarak adlandırılan 1855 depremi verdi.

BURSA DEPREMİ 7,5 ŞİDDETİNDE OLMUŞTU
7,5 şiddetinde kayıtlara geçen depremde başta Osmangazi ve Orhangazi türbeleri olmak üzere kentte bulunan birçok yapı hasar görmüş, yangınlar çıkmış ve ölü sayısı bin 300’ü geçmişti. Bursa sokaklarında birinci depremin enkazları kaldırılmadan aynı yıl ikinci bir deprem olmuş neredeyse ilk deprem kadar etkili olmuştu.

MARMARA VE İZMİR DEPREMİNİ HİSSETTİK
1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin etkisini de hisseden İnegöl, dün 6,6 büyüklüğündeki İzmir depreminden sonrası bir kez daha İnegöl ve İnegöl’ün aktif fayları gündeme geldi.

İNEGÖL’DE FAY HATLARI NEREDEN GEÇİYOR
Bursa Yiğitali bölgesinde başlayan Bursa Fay Hattı sırasıyla Fidyekızık,  Cumalikızık , Salahat , Alaçam , Sayfiye , Babasultan , Yeniceköy , Esenköy , Edebey , Cerrah , Hocaköy , İsaören , Deydinler , Ortaköy , Hamamlı, Aşağıballık , Kınık bölgelerinden geçmekte.

BURSA’DA EN ÇOK İNEGÖL ETKİLENECEK
İnegöl hakkında daha önce açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, Bursa’nın 17 ilçesinden çoğunun fay hattına sahip olduğunu belirterek , İnegöl’ün, depremde en fazla etkilenecek yerlerden olduğunu söylemişti.

İNEGÖL’DE BÜYÜK HASARLAR OLUŞUR
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kocaeli Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, daha önce İnegöl ziyaretinde Gemlik-İznik fay hattında bir kırılma olması durumunda 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini söylemiş ve bu depremin büyük felaketlere neden olabileceğini açıklamıştı. Dr. Şerif Barış, bu fayın kırılması durumunda İnegöl’de büyük hasarların oluşabileceği uyarısında bulunmuştu


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.