Ambulansta yaşam mücadelesi 70’e takıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
18 May 2024 / Cmt 11:00
/ 2.648 Kez Okundu
| |

İnegöl-Bursa yolunda kurulan EDS sistemine ambulansların plakaları tanımlanmaması nedeniyle ambulanslar 70 km hızın üzerine çıktığında ambulans şoförlerine trafik cezası yazılıyor.

İnegöl Devlet Hastanesi’nin yetersiz kaldığı durumlarda, sağlık durumu kritik hastalar bir üst basamak hastane olan Yüksek İhtisas Hastanesi, Şehir Hastanesi yada Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevkleri gerçekleşiyor.
İnegöl-Bursa arasındaki karayolunda uygulamaya alınan Elektronik Denetim Sistemi ile sürücülerin ortalama hızları denetleniyor. Hız aşımı gerçekleştiren sürücülere ise trafik cezası uygulanıyor.

AMBULANSLARA CEZA YAZILMAYA BAŞLANDI
Elektronik denetleme sisteminin devreye girilmesinin ardından hız sınırını aşan sürücülere ceza yazılmaya başlanırken, bu cezalardan ambulans sürücüleri de nasibini aldı.


SİSTEM AMBULANSLARI KAMYONET GÖRÜYOR
EDS sistemine ambulansların plakalarının tanımlanmaması nedeniyle, sistem ambulansları kamyonet olarak görmeye başladı. Kamyonetler için tanımlanan hız sınırı 70’i geçen ambulansların sürücülerine ise ceza yazılamaya başlandı.

AMBULANS ŞOFÖRLERİ KARARSIZ
Öte yandan dakikalar ile yarışan hastaları, hastaneye yetiştirmek için mücadele eden ambulans şoförleri ise 70’i geçip geçmemek arasında kararsız kalıyor. Sürücüler 70’i geçmesi durumunda aşırı hızdan ciddi para cezaları ödemek zorunda kalıyor.

AMBULANS, KAMYONET İLE BİR TUTULAMAZ
Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Erman Açıkgöz, "Acil Sağlık Hizmetleri dediğimiz şey vatandaşın sağlığını kurtarmak için ülkemizde kurulmuş bir sistemdir. Vakaya giderken saniyeler ile yarışıldığı bir ortamda "hızlı gittin" diye acil ambulans sürücülerine ceza kesilmesi kabul edilemez. Çünkü sürücülerimiz bir an önce vakasını teslim ederek sırada bekleyen hastalarına, o anda gerçekleşebilecek kalp krizine, trafik kazasına gidebilmek için zamanla yarışmaktadır. İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı bu sistemle tahta yüklü kamyonetle, can taşıyan ambulans aynı kategoride değerlendirilmektedir. Şu anda yapılan uygulamalardan dolayı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği’nin gönderdiği yazıda belirtildiği gibi 70’i geçen ambulanslarının sürücülerinin cezalandırılması kabul edilemez. Oradaki arkadaşlar kamu hizmeti yürütmektedir ve zamanla yarışmaktadır. "Can kurtarmaya çalışırken belirli hızları geçemezsin" demek kabul edilebilir değildir.
 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.