Ameliyat Olacak Oğlunun Yanına Parasızlık Yüzünden Gidemiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ameliyat Olacak Oğlunun Yanına Parasızlık Yüzünden Gidemiyor
 :
/ 3.427 Kez Okundu
| |

Oğlu Antalya’da yüz nakli ameliyatı olan olan İnegöllü baba, yavrusunun yanına gidecek parası olmadığı için gözyaşlarına boğuldu.

6 yıl önce silahını temizlerken yüzüne isabet eden kurşunla tanınmaz hale gelen 26 yaşındaki Recep Sert, yüz nakli ameliyatı için Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne çağrıldı. Bunca zaman varını yoğunu oğlunun düzelmesi için gerçekleştirilen ameliyatlara harcayan baba Cafer Sert, Antalya’ya gidecek yol parası olmadığı için kaymakamlığa başvurdu. Hem çok mutlu hem de hüzünlü olduğunu ifade eden baba Sert, yalnız başına ameliyata girecek oğlunun yanına gidemezse kahrolacağını söyledi. İnegöl'de döner ustası olarak çalışan Recep Sert, 2007 yılında temizlemek istediği kesme tabir edilen tüfeğin kaza ile ateş alması neticesinde yüzünden ağır yaralandı. Ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan genç, yüzündeki parçalanma ve durumunun ağır olması üzerine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kaldırıldığı hastanede 28 gün yoğun bakımda kalan Sert, çenesinin üçte ikisini, 12 dişini, burnunu ve sol gözünü kaybetti. Sıvı ve mama türü gıdalarla beslenen, konuşmakta güçlük çeken Recep Sert hayata tutunmayı başarırken, yüzünde oluşan parçalanmaların onarılabilmesi için defalarca ameliyat masasına yattı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün Recep Sert’e nakli için sabah saatlerinde operasyona başladı. Gencin babası Cafer Sert ise, bu zamana kadar oğlunun ameliyatları için 580 bin lira para harcadığını söyledi. Sert, “Eskiden varlıklıydım, durumum çok iyiydi. Varım yoğumu oğlumun iyileşmesi için harcadım. Evimi sattım, şu an tükenmiş durumdayım. 5 liram bile kalmadı. İnşaatlarda çalışarak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Zaten oğlum da mamalar ile besleniyor” dedi.
 6 YILDA 44 AMELİYAT OLDU
6 yılda oğlunun 44 ayrı ameliyat geçirdiğini söyleyen baba Sert, “Oğluma yüz nakli yapılacak olmasından dolayı çok mutluyum. Ayrıca çok da üzüntülüyüm. O Antalya'da yapayalnız. Bizimde Antalya'ya gelmemizi istediler. İmkanlarımın kısıtlı olduğundan dolayı Antalya'ya gidemedim. Eski yüz yapısına kavuşması için Allah'a dua ediyorum. Ben bir şey diyemem. Hem sevinçliyim, hem üzüntülüyüm. Sevincim, çocuğum eski sağlığına kavuşacak mı? Üzüntülüyüm; yardan yola düştüm, bu tip şeyleri ben sevmiyorum. Ayrıca çocuğumun yanında da değilim. Üzgünüm" diye konuştu. Yüz naklini sağlayan turistin ailesine teşekkür eden Sert, "Ne onlar bizi tanıyor ne de biz onları tanıyoruz. Allah onlara da sabır versin. İlgililere de teşekkür ederim” dedi. Konuşurken sık sık gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmayan baba, gidemezse kahrolacağını söyledi.
 
KAYMAKAM SEVİNDİRDİ
 
İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ise Cafer Sert'in talebini hemen değerlendirip nakti yardım yaptı. Babanın Antalya'ya gidebilmesi için 500 lira veren Kaymakam Aziz İnci, "Tüm dualarımız Recep ile birlikte. Ameliyatın başarılı geçmesini ve Bursa'ya sağ salim dönmesini bekliyoruz" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.