Anadolu Gençlik Derneğinden Siyer-i Nebi Yarışması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Anadolu Gençlik Derneğinden Siyer-i Nebi Yarışması
17 Ara 2015 / Per 17:52
/ 689 Kez Okundu
| |

Anadolu Gençlik Derneği, liseler komisyonu bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Liseler Komisyon Başkanı Eyüp AYDINLI, “İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasıyla mesajımızı en doğru ve etkili şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek en küçük katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler filmler ve benzeri şeyler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamber’imizin razı olacağı, şefaat edeceği bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“HEDEF İMANLI VE İNANÇLI BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEK”

Yarışmanın 19 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’da yapılacağını aktaran Aydınlı, Sınavın “İnegöl’de İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacağını ve yarışmaya kayıt olan öğrencilerin sınav saatinden 30 dakika önce yarışma salonunda hazır bulunmaları gerektiğini bildirdi. İnegöl geneli 550 lise öğrencisi müracaat etmiştir. Yarışma Türkiye geneli yapılan bir çalışmadır. Türkiye geneli katılım sayısının 100 binlere yaklaşmıştır.Bu sayılar bizim, bu gençler sayesinde geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın da dediği gibi; ‘Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil; imanlı ve inançlı evlatlarıdır.’ Bu yarışma ile hedefimiz, amacımız imanlı ve inançlı bir gençlik yetiştirmektir.

Bu bağlamda yarışmaya girecek bütün kardeşlerimize başarılar diliyor ve bu bilgilerin ömürleri boyunca kendilerine ışık olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.