Anadolu kapıları kapanmamak üzere Türklere açılmıştır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Anadolu kapıları kapanmamak üzere Türklere açılmıştır
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Ağu 2021 / Per 13:50
/ 1.443 Kez Okundu
| |

Malazgirt Zaferi’nin 950 yıl dönümü ile alakalı yaptığı açıklamada “Malazgirt zaferiyle Anadolu’nun kapıları bir daha kapanmamak üzere Türk milletine açılmıştır” dedi.

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Malazgirt Zaferinin 950 yılını kutluyoruz. Bundan 950Yıl önce aylardan ağustos günlerden cuma, bozkurtlar ordusu Sultan Alparslan komutasında geçti hücuma.  Bizden sayıca üstün olan Bizans ordusunu mağlup edip çift başlı kartal sancağımız ve kan damlayan kılıçlarımızla Malazgirt Ovası'ndan Anadolu topraklarına bir daha gitmemek üzere ayak bastık. Malazgirt zaferiyle Anadolu'nun kapıları bir daha kapanmamak üzere Türk milletine açılmıştır. 
     Hatırlamak, kendine gelmektir. Bugün kendimize geliyor, Malazgirt zaferini unutmadığımızı asırlar geçse de unutmayacağımızı 950 yıl önce geldiğimiz bu toprakların bizim olduğunu ve bu güzel vatanı kimseye vermeyeceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz. 950 yıldır buradayız ve sonsuza kadar burada olacağız. 
   Kanıyla Anadolu'nun kapılarını açan, canıyla bu toprakları vatan yapan Alparslan'dan Mustafa Kemal'e, tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin Malazgirt zaferinin 950. Yıl dönümünü kutlarım.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.