Arabası Olan Milyonları İlgilendiren Haber: Zam Oranı Belli Oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arabası Olan Milyonları İlgilendiren Haber: Zam Oranı Belli Oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Haz 2024 / Cmt 13:42
1 dk okuma / 12.056 Kez Okundu
| |

Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren trafik sigortasında temmuz ayı için zam oranı açıklandı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,5 olarak belirledi.

SEDDK, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primlerinin artış oranını açıklayan genelgeyi yayımladı. Bu genelgeye göre, 2024 yılı temmuz ayında zorunlu trafik sigortası primleri, haziran ayına göre yüzde 3,5 artırılarak uygulanacak.

Detaylar ve Uygulama Tarihi

Genelgede, "14/07/2007 tarih ve 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası tarife uygulama esasları hakkında yönetmeliğin geçici 11. maddesinin 2. fıkrası uyarınca, 2024 yılı haziran ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı temmuz ayı için yüzde 3,5 artırılarak uygulanır" ifadesine yer verildi. Bu uygulama, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Çin Menşeli Otomotiv İthalatına Ek Vergi

Genelgede ayrıca Çin menşeli otomotiv ithalatına ek vergi uygulaması hakkında bilgiler de yer aldı, ancak detaylar verilmedi.

SEDDK'nın yayımladığı genelgeye göre, temmuz ayında zorunlu trafik sigortası primlerinde yüzde 3,5 oranında artış yapılacak. Bu artış, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve araç sahiplerini yakından ilgilendirecek.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.