Arabulucuk bürosu açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arabulucuk bürosu açıldı
03 Kas 2017 / Cum 21:57
/ 5.513 Kez Okundu
| |

Hukuki sorunların kısa sürede çözülmesini amaçlayan Arabuluculuk Bürosu, İnegöl Adliyesi bünyesinde açıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç yaptığı açıklamada;

“Bu uygulama ile işçi ve işveren arasında yaşanan sorunlar, dostane yöntemlerle çözülebilecektir. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız adliyemizde bulunan arabuluculuk bürosuna başvurabilirler. Uyuşmazlık taraflarını bir araya getiren, alanında uzman arabulucular, objektif bir şekilde taraflarla görüşme sağlayarak kendi çözüm yöntemlerini geliştirmelerini sağlamakta ve iletişim kurmalarına yardımcı olmaktadır.”

UCUZ VE KOLAY YÖNTEM

“Arabulucu sistemi, mahkemeye göre daha ucuz bir yöntemdir. Mahkemelerde olduğu gibi dava harcı, noter, bilirkişi gibi ek masraflarla ile karşılaşılmamaktadır. Taraflar arabulucu görüşmelerine katılmışlarsa anlaşma sağlamaları halinde arabuluculuk ücret tarifesi üzerinden eşit şekilde ödeme yapacaklardır. İşe iadede anlaşma sağlanırsa işçi alacakları üzerinden hesaplama yapılacak, taraflar eşit şekilde ödeme yapacaklardır.”

“Anlaşma sağlanamazsa iki saatten az görüşme süreleri Hazine’den karşılanacak, iki saatten fazla süreli görüşmelerde ise iki saati aşan kısımlar taraflarca eşit şekilde karşılanacaktır. Taraflardan birinin geçerli bir mazeret göstermeksizin ilk toplantıya katılmaması sebebiyle arabuluculuk faaliyetinin sona ermesi durumunda toplantıya katılmayan taraf, son tutanakta belirtilir ve bu taraf davada kısmen veya tamamen haklı çıksa bile yargılama giderinin tamamından sorumlu tutulur.”

“Ayrıca bu taraf lehine vekalet ücretine de hükmedilmeyecektir. Diğer bir ifadeyle arabuluculuk sürecine geçerli bir mazeret göstermeksizin katılmayan taraf, davada haklı çıksa bile, yargılama giderlerinin tamamını ödemek zorunda kalacak ve davayı kazandığı halde vekalet ücreti alamayacaktır” diye konuştu. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.