Araç Sahiplerine Müjde! Fahri Trafik Müfettişleri Artık Ceza Yazamayacak!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Araç Sahiplerine Müjde! Fahri Trafik Müfettişleri Artık Ceza Yazamayacak!
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Mar 2024 / Per 18:33
/ 9.510 Kez Okundu
| |

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren sevindirici bir haber! Mahalle ve sokak aralarında park cezası yazan Fahri Trafik Müfettişliği uygulaması kaldırılıyor. Yazılan cezalar da iptal edilecek.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı! Mahalle ve sokak aralarında sürücülerin kabusu olan Fahri Trafik Müfettişliği uygulaması yakın zamanda sonlandırılacak.

2024 yılında zamlanan trafik cezalarının ardından gelen bu gelişme, araç sahiplerini sevindirdi. Yapılan değişiklikle birlikte ceza yazma yetkisine sahip olan Fahri Trafik Müffetişliği uygulaması yakında kaldırılacak ve yazılan cezalar iptal edilecek.

Yoğun trafikli şehirlerde özellikle İstanbul ve Ankara'da sıkça karşılaşılan Fahri Trafik Müffettişliği uygulaması, vatandaşların şikayetlerin son dönemde artması üzerine sonlandırılıyor.

Park cezası yazma yetkisi bulunan Fahri Trafik Müfettişlerinin bu yetkisi durduruldu. Yeni bir karar alınana kadar Fahri Trafik Müfettişleri park cezası yazamayacak.

Yeni sistemde park cezaları nasıl yazılacak?

Park cezaları, trafik polisleri ve zabıta tarafından yazılacak.
Park ücretleri ve cezalar elektronik ortamda takip edilebilecek.
Hatalı park yapan araçlar, trafik ekipleri tarafından otoparka çekilebilecek.

2024 yılı itibariyle hatalı park cezası 690 TL olarak belirlendi. Hatalı park yerine göre ceza puanı ise 10 - 15 - 20 arasında değişiklik gösteriyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.