Artık kafanız karışmayacak! Akaryakıtta fiyat farkı kalkıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Artık kafanız karışmayacak! Akaryakıtta fiyat farkı kalkıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Mar 2024 / Çar 11:54
/ 3.712 Kez Okundu
| |

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor.

Akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat dönemi başlıyor. EPDK, istasyonlarda farklılaştırılmış ürün fiyat farkını kaldırıldı. 'Ultra force', 'power', 'VMax' gibi ifadelerle satış yasaklanıyor.

SADECE BENZİN, MOTORİN VE DİZEL İFADELERİ KULLANILACAK

Benzin ve dizel mevcutta istasyonlarda 'Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro' gibi ifadelerle daha pahalıya satılabiliyordu. Şimdi yapılan düzenlemeyle istasyonlarda sadece düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olacak.

EPDK farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırladı. Taslağın 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

FİYAT EKLENMESİNE SON

Akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel 'Ultra Forceultra kuvvet', 'Power-güçlü', 'fuelsave- yakıt tasarruflu', 'VMax', 'VPro' gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek satılıyordu. Bu akaryakıtların yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği, araca ekstra performans kattığı ileri sürülerek normal akaryakıttan daha yüksek bir fiyat konuluyordu.

EPDK taslağında şöyle denildi:

"Farklılaştırılmış olsun ya da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya arz edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak zorundadır. Bu kapsamda yakıt türüne göre tümü, araçlarda güvenle kullanılabilir. Farklılaştırılmış akaryakıt ile diğerleri arasında, kalite ve benzeri düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör ve benzeri araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.