Asgari ücret belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücret belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Ara 2021 / Per 15:09
/ 6.131 Kez Okundu
| |

7 milyondan fazla çalışanını merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası 2022 yılı için zamlı asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15:00’te açıklayacak... Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Türk İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere toplandı. Toplantı Çalışma Bakanlığı'nda yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin 2022 yılında 4250 lira olacağını açıkladı.


Türk İş ve TİSK'ten ilk açıklama geldi: Beklenti yakalandı sayılır

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Türk İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise, "Kararımızı aldık ve sayın bakanımıza aktardık" dedi.

"3 bin 900 lira olacak" iddiası

Öte yandan işveren ve işçi tarafının asgari ücretin miktarı konusunda uzlaştığı ve rakamın 3 bin 900 olacağı iddia edildi.

İşçi ne istiyor, işveren ne veriyor?

İşçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı tarafı çalışmalarını sürdürürken işçi tarafı 4 bin liranın altına imza atmak istemezken, işveren tarafı 3500 lira seviyesinde Zam olmasını istiyor. Çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini açıklayan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bayram havası yaratacak bir rakamın olacağını ifade etmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.