Asgari ücret için en düşük ve yüksek rakamları paylaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücret için en düşük ve yüksek rakamları paylaştı
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Ara 2021 / Sal 13:39
/ 6.321 Kez Okundu
| |

Doğrudan 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammı için ikinci toplantı bugün gerçekleştirilecek. Sürecin tamamlanmasına kısa bir süre kala zamma ilişkin beklenti de yükseldi. CNN Türk canlı yayınında asgari ücret zammını değerlendiren Prof. Dr. Sefer Şener, "Benim yaptığım hesaplara göre asgari ücretin yüzde 30’un altına inmesi ve yüzde 45’in üzerine çıkması çok mümkün görülmüyor. Neresinden bakarsanız bakın 3 bin 600 lira ile 4 bin 90 lira arasında sıkışmış durumda." dedi.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında yapılacak ikinci toplantıda; Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak. Sosyal güvenlik prim gelirlerini etkileyen temel gösterge olan asgari ücret pazarlığında 'yaşam maliyeti, salgın döneminde ülkenin genel ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı' olmak üzere 4 parametre öne çıkacak. Prof. Dr. Sefer Şener CNN Türk canlı yayınında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin iki rakam arasında sıkıştığını ifade eden Şener, "Neresinden bakarsanız bakın 3 bin 600 lira ile 4 bin 90 lira arasında sıkışmış durumda." dedi.

Asgari ücret zammına ilişkin konuşan Şener,şunları söyledi:

"İşçi tarafından 3 bin 750 ile 4 bin lira arasında tahmin ettiğini gördük. 30 verildiğinde getireceği rakam ve 45 verildiğinde getirileceği rakamın iş veren üzerinde yükünün iyi ayarlanması gerekiyor.

"VERGİDE İNDİRİM OLURSA 4 BİN TL'NİN ÜZERİNDE BİR RAKAM GELİR"

Hükümet tarafı kararlı bu konuda. Özellikle gelir vergisi kısmında hem işçinin ödediği hem de işverenin ödediği primler kapsamında düzenleme yapılacağını bekliyoruz. Bu oran gerçekleşirse bizim tahmin ettiğimiz gibi devletin indirimleri gerçekleştirmesi halinde biz büyük ihtimalle asgari ücretliye 4 bin TL'nin üzerinde net bir rakamın geldiğini görebileceğiz. Biz asgari ücret daha bitmeden ağustos ayında bitmiş olan memur zamlarını yeniden gündeme getirmeye başladık. Dün Memur Sen'in açıklamaları da vardı.

"3 BİN 600 İLE 4 BİN 90 LİRA ARSINDA SIKIŞMIŞ DURUMDA"

3 bin 600 liralık net ücreti göreceğiz ya da 4 bin 100 liralık bir asgari ücreti görebileceğiz. Türk İş şunu söylemişti: devletin değerleme rakamı yüzde 36'dır. Eğer Türk İş'in söylediği gibi değerleme uygulanmışsa o zaman 3 bin 825 liraya tekabül eden bir asgari ücretle karşılaşmış oluyoruz. Neresinden bakarsanız bakın 3 bin 600 lira ile 4 bin 90 lira arasında sıkışmış durumda."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.