Asgari ücret zammı pazar tezgahlarını da vurdu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücret zammı pazar tezgahlarını da vurdu!
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Oca 2024 / Sal 12:02
/ 2.722 Kez Okundu
| |

Asgari ücret zammının ardından etiketlere yansıyan fiyatlar vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Asgari ücrete yüzde 49'luk zam oranın ardından market ve birçok sektörde fiyat değişikliğine gidilirken, yüzde 49'luk zam yavaş yavaş pazarı da etkilemeye başlıyor.

Asgari ücretin geçtiğimiz günlerde 17 bin 2 lira olarak açıklanmasının ardından, vatandaşın gözü beraberinde gelecek zamlarda.

Bursadabugün'den Simlanur İnce'nin haberine göre Birçok markette fiyat değişikliği iddiaları yer alırken, pazarda sebze ve meyve fiyatlarının da yüksek olduğu gözlemleniyor.

Meyvelerden portakalın kilosu 30 liradan, elmanın 40, muzun 40, ayvanın 50, avakado 50, narın 60, kivinin ise 60 liradan satıldığı görülüyor. Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yetişen yerli çileğin kilosunun 150 liradan satılması ise dikkat çekti.

Sebzelerden demir deposu ıspanak 40 liradan, domates 40 liradan, salatalık 40 liradan, patlıcan 40 liradan, pırasa 20 liradan, turp 30 liradan, biber 80 liradan, börülce 60 liradan, dolma biber ise 50 liradan satışa sunuldu. 

Asgari ücret zammının pazar fiyatlarına etki edip etmeyeceğine ise pazar esnafı, asgari ücret zammının yavaş yavaş pazar fiyatlarını da etkileyeceğini belirtti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.