Asgari ücrete zam gelecek mi?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücrete zam gelecek mi?
#İnegöl | Haber Merkezi
28 May 2024 / Sal 18:39
1 dk okuma / 1.508 Kez Okundu
| |

Asgari ücret gündemi MHP lideri Bahçeli'nin son çıkışıyla yeniden alevlendi.

Çalışma hayatını yakından ilgilendiren asgari ücret konusu tartışılmaya devam ediyor. Milyonlarca asgari ücretliyi doğrudan, tüm çalışanları ise dolaylı olarak ilgilendiren Temmuz zammı gündemdeki yerini koruyor.

Hükümet asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağı pek çok kez dile getirdi. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili soru üzerine şu yanıtı vermişti:

* Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok. Işıkhan’a göre; Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Işıkhan’ın “Temmuzda asgari ücrete zam yok” açıklaması sorulduğunda şöyle cevap vermişti:

* Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Mayıs ayı başlarında MHP lideri Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etmiş ve asgari ücrete zam talebini dile getirmişti.

Özel, partisinin grup toplantısında, Bahçeli ile görüşmesine ilişkin “Gayet olumlu ve verimli geçti. Bahçeli ile asgari ücrete zam talebini, Temmuz'da zam yapılması gerektiğini konuştuk" şeklinde konuşmuştu.

Siyasetteki bu trafik asgari ücrete zam ihtimalini de gündemde tutuyor. Enflasyon nedeniyle sabit gelirlinin alım gücü düşerken milyonlarca çalışan Temmuzda asgari ücrete zam bekliyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.