Atatürk’ü anmaya devam edeceğiz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Atatürk’ü anmaya devam edeceğiz
#İnegöl | Haber Merkezi
18 May 2019 / Cmt 17:12
/ 1.030 Kez Okundu
| |

CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yayımladı.

CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan’ın açıklaması şu şekilde: “19 Mayıs 1919 tarihi Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. Ülkenin işgalden kurtulması için 16 Mayıs 1919’da ‘Bandırma Vapuru’ ile İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Atatürk 19 Mayıs 1919 ’da Kurtuluş Savaşı’nı da başlatmıştır. 3 yıl süren savaşlar sonunda ülkenin yabancı güçlerden arındırılmasının ardından Atatürk’ün Samsun’a varış tarihi olan 19 Mayıs günü Ata’nın isteği üzerine çok değer verdiği tüm ümidini bağladığı gençlere hediye etmiş ve  ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaya başlamıştır. 20 Haziran 1938’de ‘ Gençlik ve Spor bayramı’ adı ile milli bayramlarımız arasına katılan 19 Mayıs günü 7 Mart 1981’de yani Atatürk’ün 100.yaşında da ‘Atatürk ’ü anma ’ eklenerek ‘Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ’ olmuştur”

 

“Milli mücadelenin başlangıcının önemi nedeniyle gençlere armağan edilen bu bayramın 100. Yılında Atatürk’ün 100.yaşında eklenen Atatürk’ü anma ibaresinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kutlama mesajı ilan ve reklamlarında kaldırılmaya çalışıldığını görmek üzücü olmuştur. Buna yapılan açıklama ise tam özrü kabahatinden de beter bir açıklama olmuştur. Bu kadar önemli bir konuda nasıl grafiker hatası denebilir? Bu işleri bilenler bu kadar kolay olmayacağını da bilir. Bir reklam sadece baskıdan ibaret değildir. Bir çok aşamadan ve onaydan geçmektedir.Hiç bir reklamcı veya grafiker onay almadan basıma geçmez.Bunu hazırlayan kadar onay veren de fark etmeden mi bu hatayı yapmıştır? Biz biliyoruz ki yakın tarihin bir çok döneminde çeşitli şekillerde Atatürk’le hesaplaşmak isteyenler olmuştur.Bu kişilerin artık bunu başaramayacaklarını anlamış olmaları gerekmektedir”

 

“Son zamanlarda Atatürk’ü anmadan geçen ve sadece milli mücadeleye vurgu yapılan küçük anmaların yapıldığı, sadece spor faaliyetlerinin kupalarının verilmesinden ibaret bir gün olarak belletilmeye çalışılan asıl değerinin unutturulmaya çalışıldığı ulusal bayramlarımızdan birisi haline getirilmiştir. İşte bu nedenle tam da 100. Yılında demokrasiye,laikliğe tam bağımsızlığa ,insan haklarına,barışa ve özgürlüğe olan inancımızı güçlü sesimizle ülkemizin her yerinde duyuracağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramımız ın halkımızla ve gençlerimizle beraber kutlanmasına her zamankinden fazla ihtiyaç vardır”

 

“Tüm halkımızı üyelerimizi 19 Mayıs günü saat 09:00da Atatürk anıtına çelenk koymaya davet ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, tam bağımsızlığımızın öncüsü, büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelemizi başlatmak, kurtuluşa giden yolu açmak için Samsun’a çıkışının bu yıl 100. Yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramımız kutlu olsun”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.