AVM Kavşağı Modern Bir Hal Aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AVM Kavşağı Modern Bir Hal Aldı
 :
/ 3.030 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından şehir içi trafik güvenliğinin ve ulaşım konforunun arttırılması amacıyla kavşaklarda yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında İnegöl AVM kavşağında yapılan çalışmalar sona erdi.

İnegöl Belediyesi tarafından şehir içi trafik güvenliğinin ve ulaşım konforunun arttırılması amacıyla kavşaklarda yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında İnegöl AVM kavşağında yapılan çalışmalar sona erdi. 
Güzel bir görünüm ve güvenlik kazanan kavşakta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaşa, bazı vatandaşlar ve esnaflar üst veya alt geçit talebinde bulundular. Şu ana kadar kontrollü geçiş sağlanan kavşakta bundan sonra sinyalizasyon yardımı ile geçişler sağlanacak.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 15.30da Emniyet Müdürü Murat Sevinç ve Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte AVM kavşağına giderek incelemelerde bulundu.
KENTİMİZİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAKTIR
İncelemelerin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kent içi trafik güvenliğinin ve ulaşım konforunun arttırılması amacıyla birçok kavşakta düzenleme çalışmalarımızın startını vermiştik. İnegöl Belediyesi olarak kent genelinde başlatmış olduğumuz ve sayısını 36’ya çıkardığımız kavşak düzenleme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Ahmet Akyollu Caddesi ile Altay Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan AVM (Altay) kavşağını yeniden düzenleme çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu çalışmamızın tamamlanmasının hemen akabinde başladığımız Şebboy caddesinde de benzer bir çalışmamız devam etmekte. AVM kavşağındaki çalışmamızın son aşaması olan sinyalizasyon ve korkuluk çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla artık trafikte mal ve can güvenliği daha emniyetli olacaktır. Yaptığımız çalışmalar kapsamında; AVM Kavşağımızda yayaların ve sürücülerin kural ihlali yapmaması ve karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçiş yapabilmeleri için ışık yoğunluğu arttırılmış, gövdeden led’li yeni nesil sinyalizasyon direkleri uygulanmaktadır. Işık yoğunluğu arttırılmış led’li sinyalizasyon sistemimizle insanların hata yapma direncini kırmayı amaçlıyoruz. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Motorlu araç ve yaya trafik akışının düzenli ve güvenli olması için, İnegöl’de ilk defa kavşaklardaki bordür üstlerine, toplam uzunluğu 300 metre, boyu 2.1, yüksekliği 1.1 metre olan, 3 milimetre sac levha dan ibaret, dış cephesi poliüretan fırınlı boya ile boyanmış yaya korkuluk montajları yapılmıştır. AVM kavşağımızdaki yaya korkuluk modellemesi, İnegöl’ümüzün simgelerinden olan çınar ağacının gövdesinden uzanan dallardan esinlenilerek tamamen özgün bir tasarım olarak siz değerli İnegöl halkının beğenisi ve hizmetine sunulmuştur. Her 6 metrede bir direklerde, İnegöl belediyesi logosundan oluşan ışıklandırmayla daha modern bir görünüm verilerek, İnegöl’ümüzün en modern görünümlü kavşağı olmaktadır. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla hem işlevsel, hem de görsel anlamda güzel bir kavşak ortaya çıkarken, kentimizin kuzey girişini de İnegöl’e yakışır düzeye getirmiş olduk. AVM kavşağımız gerek yapısı, gerek peyzajı gerek aydınlatması ve sinyalizasyonu ile kentimize bir değer katarak, kentimizin marka değerini artıracaktır diye düşünüyorum. Çalışmamızın kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
SİNYALİZASYON SİSTEMİYLE İNSANLARIN HATA YAPMA DİRENCİ KIRILDI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sinyalizasyon sistemiyle ilgili emniyetle iş birliği yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Bugünde çalışmaları yerinde incelemek istedik. İnegöl’ümüzün 3 giriş noktası var. Bunlardan en hareketli ve yoğun olanı da özellikle AVM’nin de burada olması hasebiyle orta girişi. Burada özellikle ilk karşılayan kavşakta bizim AVM kavşağı diye tabir ettiğimiz döner kavşakta düzenleme çalışması yapılması gerekiyordu. Bunu etkileyen unsurlar vardı. Perşembe pazarı var. Cuma günü kurulan Mer-Pa tuhafiye pazarımız var. Bunun yanında AVM’nin kendi yoğunluğu var ve şehrin orta girişi. Bunların tamamını düşünerek, daha öncen sayılar tespit edildi. Hangi araçlar, hangi günlerde, hangi saatlerde, hangi yoğunlukla geçiyor. Halk otobüsleri hangi saatlerde geçiyor diye. Bu verilen neticesinde de burayla alakalı bir çalışma planı çıkarıldı. Tabi bu çalışma Ramazan sürecine de geldi. Ben özellikle sakinlerimizden, mahalle sakinlerimizden özür diliyorum. Bir rahatsızlık verdik ama inşallah bittiğinde göreceksiniz çok iddialı, çok güzel bir çalışma olacak. Hatta bazıları o kızgınlıklarını, isyanlarını bir tarafa bırakıp, bize teşekkür edecekler. Çünkü biz birçok projemizde daha önce bunu yaşadık. Yine aynı şey olacak. Şuan sinyalizasyon çalışmasını tamamlıyoruz. Normalde kavşakla alakalı çalışmamız bitti. Artık detay çalışmalar yapılıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğüyle de iş birliği içerisinde bu çalışmayı gerçekleştirdik. Danışman firmamızdan gerekli izahatları aldık. Burada Pazar unsurlarını da diğer unsurları da hep beraber düşünmek zorundaydık. Hem yayaların hem araçların güvenli geçişini ve belirli bir serilik içerisinde geçişini sağlayabilmek adına da bir planlama yapmak durumundaydık. Sinyalizasyon sistemiyle insanların hata yapma direncini kırmak istiyorduk. Bu çünkü bilimsel bir araştırma. Işığın yoğun olduğu yerlerde açıkçası hata yapma isteğinin çok daha az olduğu görülüyor. Bunları yaparken çevreyi de korkuluklarla çevreledik Birçok büyük şehirlerde aynı uygulamalar var. Özelikle bölge sakinlerinden şunu duyuyorum; yol kapandı, giriş noktası yok gibi. Ama herkesin her istediği yerden gittiği bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yoktur ve biz bunu yapmak durumundayız. Bu doğru bir yöntem. Dolayısıyla kimse şöyle algılamasın. Burada birilerinin işlerini arttırmak veya birilerinin ekmeğine engel olmak gibi bir derdimiz asla söz konusu olamaz. Çünkü, ben bu bölgeden çok telefonlar, mailler alıyorum bu konuyla ilgili. Burada öyle sıradan korkuluklarla değil de İnegöl’ün, Osmanlının sembolü çınar ağacı, çınar yaprağının figürleri kullanarak, inşallah yarın akşam itibariyle tamamen ışıklandırılması bitirilecek. Bittiğinde çok güzel bir görsellikle ortaya çıkacak. Orta refüjlere de ledli aydınlatmalar geliyor. Zaten burası İnegöl’ün önemli caddelerinden birisiydi. Bitmiş dış cepheleriyle beraber burası gerçekten çok daha popüler bir cadde haline gelecek” şeklinde konuştu.
BELKİ ALT GEÇİT DÜŞÜNÜLEBİLİR
Üst geçit yapılması ile alakalı taleplere de cevap veren Başkan Aktaş, “Şuan üst geçitler hiç kullanılmıyor. Üst geçit olmasını gerektirecek bir durumda yok. Burada üst geçit yapsak, kimse üst geçidi kullanmaz. Gerekte yok şehrin görselliğini, binaların bütünlüğünü de bozmaya da gerek yok. Ama zaman içerisinde uygulamadan sonra herhangi bir eksiklik ortaya çıkarsa, o zaman belki alt geçit düşünülebilir. Ama şuan gerek olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
KAVŞAK İÇLERİNE PARK YAPILMASI YASAKTIR
Emniyet Müdürü Murat Sevinç ise, “Yaya ve araç trafiğinin güvenliği açısından vatandaşlarımızdan, yeni yapılan kavşaktaki sinyalizasyon sistemine riayet etmelerini özellikle rica ediyoruz. Yeni yapıldığı için tabi ki eskiden kalma alışkanlıklarla insanlar hareket edecektir ama biz hukuk kurallara bağlıyız. Dolayısıyla insanlarımızın kırmızıda durmalarını, yeşilde de geçmelerini arzu ederiz. Ayrıca kavşak içine de vatandaşlarımızın araçlarını park etmemelerini rica ediyoruz. Çünkü kavşak içlerine park yapılması yasaktır. Ayrıca yayalarımızın kendilerine ayrılan ışıklı sinyalizasyon sisteminin olduğu yerden geçmelerini, ışıklı sinyalizasyon sistemi haricinde fiziki engellerin üzerinden atlamak suretiyle geçiş yapmamalarını, bunun trafik kurallarına uygun olmadığını, oluşacak herhangi bir kazada vatandaşlarımızın yaya geçitlerini kullanmadıklarından dolayı kusurlu olacaklarını şimdiden belirtmek isterim. Sürücülerimize ve yayalarımıza kazasız günler diliyorum" şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.