Avni Kurt’tan Kahyaoğlu’na Salvolar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Avni Kurt’tan Kahyaoğlu’na Salvolar
 :
/ 860 Kez Okundu
| |

Yerel seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla dün dernek binasında bir araya gelen İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Kurt, Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu (MUBİDEF) Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu’nu eleştirdi.

Yerel seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla dün dernek binasında bir araya gelen İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Kurt, Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu (MUBİDEF) Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu’nu eleştirdi. Maaşların arttırılma konusunu kimsenin kendisine mal etmemesi gerektiğini belirten Kurt, “Bursa Muhtarlar Derneğinin, Faruk Çelik Bakanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birebir görüşmüş olmalarından dolayı, bu iş hızlandırılmıştır” dedi.

Dün saat 13.00’de dernek binasında düzenlenen toplantıya, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Kurt ile yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar katıldı.

MUHTAR OLMAYAN BİR KİŞİ BİZİ YÖNETMEYE KALKIYOR

30 Mart yerel seçimler sonucunda  seçilen muhtarları kutlayarak konuşmasına başlayan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Kurt, “Bu dernek kendi kendine oluşmadı. Karşı tarafta bizi parçalayan ve üyelerine hiçbir hizmet vermediği halde çok şey yapmış gibi görünen bir dernek var. 2009 yılında aynı bizler de, sizler gibi heyecan içerisinde kongre olacak diye, Genel Kurul toplanıyor diye bekledik. Maalesef kendi kendine oluşturulan bir divan, aceleye getirilmiş, geldi gelmedi, gitti gitmedi, derken Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi feshedildi. Bizim de içerisinde mensubu bulunduğumuz dernek. Yerine hemen İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği kuruldu. Şimdi baktık ki, kullanıldık. Nasıl kullanıldık? Muhtar olmayan bir kişi bizi yönetmeye kalkıyor ve yönettiğini zannetti. Kendi maksat ve ideolojisi doğrultusunda muhtarların iç işlerine karışarak, burada milleti kandırdı. Dolayısı ile biz ayrı bir dernek kurma yoluna gittik. Başta Hamzabey muhtarı Sayın Mehmet Tüver ağabeyimiz, elini değil kellesini koydu taşın altına. Dolayısı ile biz onun bayrağını devam ettirmeye uğraşıyoruz. Buraya kadar getirdik. Ben 4 ay önce ‘Bölge Gazetesi’ isimli gazetede ‘Muhtar olmayan arkadaş Muhtarlar Derneği Başkanı ve Birlik Başkanı olmamalı. Ne olmalı? Evine gidip torunlarını sevmeli’ dedik. Eğer sizi millet seçmiş idiyse, herkes görevini bilsin, herkes sorumluluğunu bilsin. Onun için hiç gerek yok. Biz her şeyi açık açık görüşürüz, onlar gizli kapaklı. Mahalle muhtarı, köy muhtarı statüsünü uyguladılar, kendileri 10-15 muhtar Bosna’ya gittiler, Suriye’ye gittiler, İstanbul’a gittiler, Oylat’a kampa gittiler. Acaba o derneğe üye olan köy muhtarlarından kaç kişiyi götürdüler veya kaç kişiyi haberdar ettiler, bu organizasyonlarda. Daha sonra  laf sırası geldi, ‘aynı çatı altında toplanalım’ dediler. Toplanalım. Bize birlik beraberlikten bahseden kişiler parçaladı bizi. Kim parçaladı? Onlar parçaladı. Onlar kim? Malum kişi. Ne yapmış, Ankara’da Genel Başkanlığı kaybetmiş, ondan sonra gelmiş buraya İnegöl şubesini feshetmiş, kendi maksat ve ideolojisi doğrultusunda bir misyonu kullanmış ve hala daha kullanmakta, kullandığını zannetmekte. Ama dik duran arkadaşlar buyurun tablo budur. Bize gelince, biz muhtelif köylerde 20 araba Çanakkale, İstanbul, Konya seferleri düzenledik” dedi.

BİZ HİZMET PEŞİNDEYİZ

Hizmet peşinde olduklarını ifade eden Avni Kurt, “İNKODER diye bir dernek çıktı. İNKODER derneği öğretmenler tarafından idare edilen bir dernek. Neymiş amacı, köyleri, köylüleri eğitmekmiş. Buraya geldiler. Ne iş yaptıklarını sordum, öğretmen olduklarını söylediler. Öğretmensen öğretmenliğine bak. Ne yapacakmış, köylüleri eğitecekmiş. Kardeşim köylüleri eğitmek gerekiyorsa, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği var burada. Gerekli seminerler, gerekli bilgiler zaten bu birimler tarafından veriliyor. Bir Konya seferi düzenlediler 75’er TL para toplamaya kalkıştılar. Bunlar bir rant peşindeler ama biz değiliz. Biz hizmet peşindeyiz. Tüm kısıtlı imkanlara rağmen İstanbul, Konya ve Çanakkale olmak üzere 20 otobüs sefer düzenledik. 3 sefer iftar yemeği düzenledik. 2 sefer dayanışma yemeği düzenledik. Her köye 3’er tane oturma bankı, 2’şer tane de orman bankı tarafımızdan tahsis edilmiştir. Müracaat eden her arkadaşa bedava ulaşım kartı dağıttık. Metro bedava, tramvay bedava, otobüs bedava. Bundan faydalanan arkadaşlarımız mevcuttur. Diğer dernekteki bazı arkadaşlarımıza da verdik. Biz o dernek, bu dernek gözetmemeksizin mesajımızı da çektik, hizmetimizi de verdik. Onlar da bizim dostlarımız, kanlı düşman değiliz ki. Ama bir takım nifaklar çıktı, arada ikinci üçüncü kişiler çıktı” diye konuştu.

ZAM YAPTIK DİYE KURUM KURUM KURULUYORLAR

Bursa Muhtarlar Derneği yönetiminin, muhtar maaşlarının arttırılması konusunda Şanlıurfa’ya gittiklerini ifade eden Kurt, “Faruk Çelik ile birlikte 15 gün orada kaldılar. Recep Tayyip Erdoğan’a gittiler. İsterlerse ispat edebilirim. Tayyip Erdoğan ile özel olarak  görüştüler, geçen sene Temmuz ayında. Diğerleri bizim misyonumuzu ezdirmişler. Şuan muhtar maaşları 850 TL’ye çıktı diye, zam yaptık diye kurum kurum kuruluyorlar. Bugün şehir içi muhtarları Valilikten çıkan bir karar ile cüzi miktarda belge parası alabiliyor ama köy muhtarları ne alabiliyor? Hiçbir şey alamıyor. Bugün tutmuşlar bir de bizden 70 TL mühür parası tahsil etmek istiyorlar. Vergisi ile beraber 91 TL olan mühür parası köy muhtarının cebinden çıkacak. Köy muhtarına bu 91 TL bir ay yeter, köyde çay, şeker parası olarak. Bugün devlet kendi bünyesinde çalıştırdığı 657 sayılı devlet memurunun kullandığı bilgisayarın parasını istiyor gibi bir şey. Bunlar yanlış şeyler. Biz arkadaşlarımızın hakkını koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Maaşların arttırılma konusunu kimse kendine mal etmesin. Bursa Muhtarlar Derneği, Faruk Çelik Bakanımız ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birebir görüşmüş olmalarından dolayı bu iş hızlandırılmıştır” dedi.

MUHTARLARA ÇOK ZAM YAPTIK DİYE SEVİNİYORLAR

Muhtarlık ile ilgili konularda sigortanın çok büyük önem taşıdığını belirten Kurt, “Maaşımız şu kadar oldu diyerek, o parayı alıp yerseniz, 60 ay sonra 40-45 bin TL borçlandığınızı göreceksiniz. Bu çok önemli bir şeydir. Şimdi 871 TL’sini 371 TL’sini sigortaya yatırırsanız ki, yatırmanız lazım geriye 500 TL kalır. Asgari ücretin 850 TL olduğu bir ülkede muhtarlara çok zam yaptık diye seviniyorlar, 500 TL’ye muhtar çalıştıracaklar. Emekliyseniz amenna” diye konuştu.

‘BÖL-PARÇALA-YÖNET’ TAKTİĞİNİ UYGULADILAR

İnegöl Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Tüver ise, “İnegöl Muhtarlar Derneği’nin bağımsız muhtarlar derneğinin ilk adımlarını atan birkaç arkadaşımızdan bir tanesiyim. Bu derneği kurarken, böl-parçala-yönet taktiğini uyguladılar. Ancak biz bu uygulamayı mücadelemiz ile sizlerin desteği ile bu tablo haline getirdik. Ben belirli bir zaman bu derneğin Başkanlığını yaptım. Üyelerimizi 50 kişiye kadar yükseltip, sağlık nedenlerim dolayısı ile görevimi  Avni Kurt Başkanımıza devrettim. O bayrağı aldığı yerden bugün 80-90 kişilik üyeye ulaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önceki muhtar arkadaşlarıma ve yeni seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepinizin haklarını helal etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.