Avrupa’nın gazı İnegöl’den geçiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Avrupa’nın gazı İnegöl’den geçiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Ağu 2019 / Per 23:22
/ 7.928 Kez Okundu
| |

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı, Avrupa’ya ulaştıracak olan TANAP projesinin İnegöl ayağında boru döşeme işlemleri başladı.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 48’’ Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştiren firma çalışmalarına başladı.

BİLECİK-BURSA HATTINDA HUMMALI ÇALIŞMA

Ardahan'ın Posof ilçesinden Türkiye'ye giriş yapan ve 20 il, 67 ilçe ile 600 köyden geçtikten sonra Edirne'nin İpsala ilçesinden Avrupa'ya bağlanan bin 850 kilometrelik boru Bilecik-Bursa hattında hummalı çalışma devam ediyor.

AVRUPA’NIN GAZI İNEGÖL’DEN GEÇİYOR

Boru hattının bir ucu İnegöl’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’ne ulaştı. Hattın borularını getiren kamyonlar ise Kurşunlu Mahallesi’nde konaklamaya başladı.  Kurşunlu Mahallesi’nden geçecek boru hattı, Gemlik ilçesine kadar uzanacak.
TANAP, 1 Temmuz itibarıyla Azerbaycan'ın Şah Deniz-2 sahasından çıkan doğal gazı Türkiye-Yunanistan sınırında Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'na (TAP) vermeye hazır hale geldi. TAP'ın tamamlanmasının ardından, Azerbaycan gazı gelecek yıldan itibaren Avrupa pazarlarına ulaşacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.