Avukatlar Günü kutlandı
05 Nis 2018 / Per 18:04
/ 1.494 Kez Okundu
| |

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla, İnegöl Adliyesi’nde tören düzenledi. İnegöl Baro Temsilcisi Avukat Varol Sarılar; “İlçemiz, adli yargı adalet teşkilatı olarak 2. bölgede yer alıyor. Birinci bölge olması İnegöl’e büyük kazanç sağlayacak” dedi.

Adliye bahçesinde düzenlenen törende; avukatlar, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

İnegöl Baro Temsilcisi Avukat Varol Sarılar yaptığı açıklamada;

“Avukatlık mesleği 13. yüzyılın sonlarında doğmaya başlamış ve 800 yıllık süreçte modern anlamını bulan bir meslektir.

İlk baro Atina’da kurulmuştur. Avukatlık bir yönden serbest meslek, diğer yönden ise kurumsal nitelik taşıyan bir meslektir. Avukatlık mesleğinin amacı avukatların hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine sunma, tarafların hukuki ilişkilerinden doğan uyuşmazlıkların hukuka uygun olarak uygulanması konusunda yardımda bulunmaktır.”

AVUKATLIK HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR

“Türkiye’de ilk baro Tanzimat döneminde kurulmuş ve avukatlık mesleği bu dönemde filizlenmeye başlamıştır.

17/06/1880 tarihinde İstanbul hukuk fakültesi 5 kasım 1925 yılında da Ankara hukuk fakültesi kurulmuştur. Avukatlık mesleği ülkemizde tüm insanların insan haklarında yararlanabilmeleri, haksızlıklara karşı koyabilmelerini, haklarını savunabilmelerini sağlamak ve bu nedenle de savunma hakkının en önemli unsurunu teşkil etmektedir. Avukatlık hak arama özgürlüğünün teminatıdır.”

İŞ YOĞUNLUĞU ARTIYOR

“İnegöl adliyesinin iş yoğunluğu, ilçemizin hızla gelişen sosya-ekonomik yapısına bağlı olarak aynı doğrultuda sürekli olarak artmaktadır.

Adaletin yerine getirilmesinde özveriyle çalışan sayın hakim ve savcılarımıza ve adliye personeline teşekkür ediyoruz.”

BİRİNCİ BÖLGEDE OLMALIYIZ

“İlçemiz adli yargı adalet teşkilatı olarak 2. bölgede yer almaktadır. Birinci bölge olması İnegöl’e büyük kazanç sağlayacaktır.

Bu nedenle adalet bakanlı ve HSYK nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutlarım” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.