Avukatlar Günü törenle kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Avukatlar Günü törenle kutlandı
05 Nis 2019 / Cum 11:24
/ 1.725 Kez Okundu
| |

5 Nisan Avukatlar Günü İnegöl Adliye bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

5 Nisan Avukatlar Günü, Adliye bahçesinde kutlandı. Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Varol Sarılar, Avukatlık mesleğinin hak arama ve savunma mesleği olduğunu söyledi. 


Atatürk büstüne çelenk bırakılmasının ardından konuşan Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Varol Sarılar,  28’i stajyer olmak üzere ilçemizde 163 avukatın görev yaptığını ifade ederek, “Avukatlık mesleği dünyada 13’ncü yıl yılın sonlarında doğarak 800 yıllık süreçte bugünkü modern anlamına kavuşmuştur. 1876 tarihinde ilk avukatlık mesleği yazılı metin olarak düzenlenmiş ve aynı tarihlerde İstanbul’da mektebi Sultaniye’de özel bir sınıf açılarak hukuk dersleri okutulmaya başlanmıştır. Türkiye’de ilk baro tanzimat döneminde kurularak avukatlık mesleği kurumsal hale gelmiştir. 1880 tarihinde İstanbul hukuk, 1925 yılında da Ankara hukuk fakülteleri kurulmuştur.” dedi. 

Avukatlık mesleğinin hak arama ve savunma mesleği olduğunun altını çizen Sarılar, “Avukatlık mesleği aynı zamanda hak arama özgürlüğünün de teminatıdır. Avukatlık tüm insanların insan haklarından yaralanabilmelerini, haksızlığa karşı koyabilmelerini, haklarını savunabilmelerini sağlayarak savunma hakkının en önemli unsurunu temsil etmektedir. Bu nedenle de savunma makamı bağımsız yargının olmazsa olmaz koşuludur. İlçemizin nüfus yoğunluğu ve iş dünyasındaki hızlı gelişim nedeniyle yargının da iş yükü aynı doğrultuda sürekli olarak artmaktadır. Yoğunluğuna rağmen adaletin yerine getirilmesinde öz veriyle çalışan hakim ve savcılarımıza ve adliye personeline teşekkür ediyoruz. Adli yargı adalet teşkilatı olarak ikinci bölgede yer alan ilçemizin birinci bölge olması, İnegöl’e büyük yarar sağlayacaktır. Bu doğrultuda başsavcımız Zekeriya Alper İnanç’ın da katkılarıyla Adalet Bakanlığı ve HSK nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Tüm avukatlarımızın avukatlar günü kutlar, Türk hukuk dünyasına hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.