Ayasofya’ya namaz kılmaya gidiyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayasofya’ya namaz kılmaya gidiyorlar
11 May 2017 / Per 16:45
/ 604 Kez Okundu
| |

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Yakup TOKGÖZ, İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü fetih kutlamaları nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Anadolu Gençlik Derneği olarak Ülkemizin dört bir yanından İstanbul'un Fethini kutlamak için, öğrencilerimizle birlikte fetih kutlamalarına katılıyoruz. Her yıl Edirne’den,  Kars’a tüm şubelerimizle İstanbul’un fethini büyük bir heyecanla kutluyoruz. Müslüman ülkelerden liderlerin, Dünyaca ünlü Hafızların katılacağı programımızda, ezgiler, etkinlikler ve Fethin canlandırılmasıyla programımız yoğun bir şekilde gerçekleşecek.

 

İstanbul’un fethi programı bizim için bir gezi değil; gençlerimize Fatih Sultan Mehmed Han’ın nasıl izzet ve şeref sahibi olduğunu Müslümanların inandıklarında Allah’ın izni ve yardımıyla her şeyin üstesinden gelebileceklerini anlatan bir programdır.

 

Efendimiz s.a.v’in “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” hadisi şerifini,  doksan yaşında Medine’den fetih ordusuna katılan Halid Bin Zeyd, Eyüp Sultan r.a. hazretlerini, karadan gemiler yürüten Sultan Fatihi ve onun inançlı ordusunu gençlerimize anlatacağız.

 

Cuma akşamı 22:30 da İmam hatip lisesi önünde 200 kişilik bir katılımla hareket edip önce Sultan Fatih’in vasiyeti ve ecdadına emaneti olan Ayasofya’da sabah namazı kılacağız.  Ayasofya’nın yeniden Camii olarak ibadete açılması için dua edeceğiz,  Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın diye haykıracağız. Ardından İstanbul’umuzu gezip, fetih kutlamalarına katılmak için Kocaeli İsmet Paşa Stadındaki coşkuya eşlik edeceğiz.

 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.