Ayçiçek yağ fiyatları el yakıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayçiçek yağ fiyatları el yakıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Eki 2021 / Cmt 14:52
/ 3.853 Kez Okundu
| |

BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA ayçiçek yağı fiyatları son gelen para cezalarının ardından vatandaş tarafından daha merak edilir oldu. Yağ fiyatı el yakıyor. İşte ayçiçek yağı fiyatları...

Ayçiçek yağı fiyatlarının 100 liraya dayanması vatandaşın sert tepkisine neden oldu. Yağ fiyatı geçtiğimiz yıl 35 ile 40 lira arasında market raflarından satılıyordu. Bir anda fırlayan ayçiçek yağı fiyatları mutfakların lüks gıda ürünleri arasına şimdiden girdi. Zincir marketlere kesilen fahiş fiyat cezası vatandaşlar zincir marketlerdeki son fiyatları merak etmeye başladı. Özellikle vatandaşlar güncel ayçiçek yağı fiyatları konusuda araştırma yapıyor. Uzman isimler ise Türkiye’nin dünyada en fazla ayçiçek yağı ithalatı yapan ülke konumunda olduğunu söylüyor. Çiftçiler girdi maliyetlerinden üretim yapmakta zorlanınca ayçiçek yağı ithal ediliyor. İç piyasada ilerleyen günlerde ayçiçek yağı fiyatının daha da artacağı öngörülüyor.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATI DAHA MERAK EDİLİR OLDU

Rekabet Kurumu soruşturması sonrası 5 zincir market ve 1 tedarikçi firmaya 2 milyar lirayı aşan fahiş fiyat cezası kesildi fakat zincir marketler tek tek açıklama yaparak hukuki yollardan karara itiraz edeceklerini açıkladı. Ceza kesilen zincir marketler arasında BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA ile bünyesinde Yudum yağ Egemden yağ ve Sırma markalarını barındıran tedarikçi Savola Gıda bulunuyor.

BİM, A101, ŞOK, MİGROS, CARREFOURSA AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI

Vatandaşlar 5 zincir markete kesilen para cezası sonrası zincir marketlerin raflarındaki fiyatları merak etmeye başladı. Özellikle mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden ayçiçek yağı fiyatı daha çok merak edilir oldu. BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA ayçiçek yağı fiyatları güncel hali şöyle:

BİM ayçiçek yağı fiyatları

Sole Ayçiçek Yağı 4 lt 73,50 TL

A101 ayçiçek yağı fiyatları

Yudum Ayçiçek Yağı 4,5 lt 79,90 TL
Sırma Ayçiçek Yağı 4 lt 49,95 TL
Vera Ayçiçek Yağı 5 lt 74,90 TL
Orkide Ayçiçek Yağı 1 lt 27,60 TL

ŞOK ayçiçek yağı fiyatları

Evin Ayçiçek Yağı 5 lt 74,90 TL
Evin Ayçiçek Yağı 2 lt 35,50 TL
Lio Sızma Zeytinyağı 2 lt 65,50 TL

MİGROS ayçiçek yağı fiyatları

Komili Ayçiçek Yağı 4 lt 62,90 TL
Migros Ayçiçek Yağı 2 lt 35,50 TL
Yudum Ayçiçek Yağı 2 lt 40,95 TL
Zade Ayçiçek Yağı 4 lt  68,90 TL



AYÇİÇEK YAĞI FAYDASI NEDİR? NEYE İYİ GELİYOR

Ayçiçek yağı zeytinyağına nazaran genellikle ucuz olduğu için tercih ediliyordu. Son zamlarla beraber ayçiçek yağı fiyatlarına artık ucuz demek pek mümkün görünmüyor. Ayçiçek yağı sağlığa faydaları arasında kalp sağlığını iyileştirme, enerjiyi artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, cilt sağlığını iyileştirme, kanseri önleme, kolesterolü düşürme, astıma karşı koruma ve iltihabı azaltma yeteneği bulunur.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.